Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İtalyanlar tatile veda ediyor! - Turizm Haberleri

        İtalya'da hükümetin hazırlayıp, onayladığı, 2013 yılına kadar bütçe açığını 45,5 milyar euro azaltmayı amaçlayan tasarruf planı, ülkede kutlanan bazı tatillerin pazar gününe kaydırılmasını öngörüyor.

        İtalyan ekonomisini sarsan bütçe açığı için çıkarılan bir dizi önlem paketleri, İtalyanların tatillerine de darbe vurmak üzere.

        ''La Repubblica'' gazetesindeki habere göre, bütçe açığı nedeniyle hazırlanıp, kabine tarafından onaylanan ikinci tasarruf paketiyle İtalyanlar, özellikle bahar aylarında kutladıkları resmi bayramlarını hafta içine denk geldiği tarihte kutlayamayacak.

        Tasarruf paketine göre, 2012 yılından itibaren 25 Nisan Nazi işgalinden kurtuluş bayramı, 1 Mayıs İşçi bayramı ve 2 Haziran Cumhuriyet Bayramı, en yakın pazar gününde kutlanacak.

        Resmi bayramlar için yapılacak düzenlemenin, dini bayramlar için de düşünülebileceği kaydedilirken, çıkarılan tasarruf paketlerinin Noel, Yılbaşı ve Paskalya gibi dini bayramları şimdilik garanti altına aldığı ifade edildi.

        Oteller Birliği (Federalberghi) ise tatilleri pazara kaydırma kararının 6 milyar euroluk bir kayba neden olacağını savundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ