Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler İşte Türkiye'nin tatil haritası! - Turizm Haberleri

        Dört bir yanında farklı iklimlerin yaşandığı Türkiye’de tatil tercihleri de illere ve bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor. Bu yılki verilerinden yola çıkarak Türkiye’nin tatil haritasını oluşturan Tatilsepeti.com’un analizi, ilginç sonuçları ortaya koyuyor.

        Türkiye’nin lider turizm portalı olan Tatilsepeti.com, verilerinden yola çıkarak Türkiye’nin tatil haritasını ortaya çıkardı ve ilgi çekici sonuçlara ulaştı. Tatilsepeti.com aracılığıyla bu yıl tatile çıkan kişilerden yola çıkılarak oluşturulan analize göre, İstanbul’dan Ardahan’a kadar tüm Türkiye’nin öncelikli tatil yeri tercihleri arasında Kemer yer alıyor. Araştırmada, tatillerin genellikle yaz aylarında yapıldığı ve ortalama konaklama süresinin 4-8 gün arasında değiştiği belirtiliyor. Tatil için kişi başı harcanan ortalama miktarın ise günlük 120 TL olduğu görülüyor.

        Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, yaptıkları araştırmaya göre çıkan sonuçları şu şekilde yorumladı: “Tatilsepeti.com aracılığıyla bu yıl yurtiçinde tatile çıkan kişiler arasında yaptığımız araştırma ilgi çekici sonuçlara ulaşmamızı sağladı. Analizimize göre tatil için en çok tercih edilen yerlerin başında Kemer yer alıyor. Kemer’in sıcak havasının, denizinin, eğlence yerlerinin ve birçok olanağı içinde barındıran tesislerin bu tercihte rol oynadığını düşünüyoruz. Analizimize baktığımızda, Marmara Bölgesi’nde oturan ve yurtiçinde tatile çıkan kişilerin diğer bölgelere oranla sayıca çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Yoğun ve stresli iş hayatının ve mevsimsel sebeplerin de burada rol oynadığını söyleyebiliriz.”

        Marmara Bölgesi’ndekiler kayak tatili için Kartepe ve Uludağ’ı tercih ediyor

        Tatilsepeti.com’un analizine göre, Marmara Bölgesi’ndeki kişilerin yüzde 11’i tatil adresi olarak en çok Kemer’i tercih ediyor. Kemer’i yüzde 6 oranla Belek ve yüzde 5 oranla Side-Manavgat takip ediyor. Bu bölgeleri tercih edenlerin çoğunluğunun orta gelir düzeyinde, çalışan ve evli kişilerden oluştuğu belirtiliyor. Kayak tatili için de Marmara Bölgesi’nden ulaşımın kolay olması sebebiyle en çok Kartepe ve Uludağ’ın tercih edildiği, günlük harcama miktarının ise kişi başı ortalama 150-200 TL civarında olduğu belirtiliyor. Kayak tatili için bu bölgeleri tercih eden kişilerin çoğunluğunun 18-25 yaş arasındaki gençlerden oluştuğu dikkat çekiyor. Marmara Bölgesi’ndeki çalışan ve evli çiftlerin genellikle tatil için yaz aylarını tercih ettikleri görülüyor.

        Ege Bölgesi’ndeki kişilerin çoğunluğu tatil için Kuşadası’na gidiyor

        Araştırmada Ege Bölgesi’ndeki kişilerin yüzde 11’inin ise tatil için, kendilerine yakın bir tatil yeri olan Kuşadası’nı, yüzde 9’unun Kemer’i ve yüzde 5’inin İzmir’e yakın olan Özdere’yi tercih ettiği görülüyor. Ayrıca, Karadeniz turlarının da Egelilerin yaz aylarında tercih ettikleri alternatif tatil seçenekleri arasında yer aldığı görülüyor. Tatil için Ege Bölgesi’ni tercih eden kişilere bakıldığında ise, bölgenin sakin tatil yörelerini genellikle 40 yaşın üzerindeki kişilerin, özellikle mayıs-eylül ayları arasında tercih ettikleri görülüyor. Çeşme ve Bodrum gibi eğlence mekanlarının yoğun olduğu tatil yerlerini ise çoğunlukla 18-40 yaş arasındaki bekarların tercih ettiği dikkat çekiyor.

        Evli çiftler genellikle her şey dahil konseptli tesisleri tercih ediyor

        İç Anadolu’dakilerin tatil tercihleri arasında da yine Kemer öne çıkıyor. Analize göre, İç Anadolu’daki kişilerin yüzde 14’ü tatil için en çok Kemer’i, yüzde 13’ü Side-Manavgat’ı, yüzde 12’si ise Alanya’yı tercih ediyor. Akdeniz Bölgesi’ndeki kişilerin çoğunluğu ise tatil için yine kendi bölgelerindeki tatil yerlerine gidiyorlar. Araştırmada, Akdeniz Bölgesi’ndeki kişilerin yüzde 21’inin tatil için Kemer’i, yüzde 8’inin Antalya Merkez’i, yüzde 9’unun ise Aksu-Lara’yı tercih ettiği belirtiliyor. Tatil için Kemer’e gidenlerin çoğunluğunun 18-40 yaş arasındaki kişilerden oluştuğu görülüyor. Ayrıca, evli ve çocuklu olan kişilerin daha çok her şey dahil konseptli tesisleri tercih ettiği, bekarların ise genellikle eğlence mekanlarının yoğun olduğu yerlerde konakladıkları belirtiliyor. Karadeniz Bölgesi’ndeki kişilerin ise yüzde 14’ünün tatil için Kemer’i, yüzde 11’inin Side-Manavgat’ı, yüzde 10’unun ise Alanya’yı tercih ettiği görülüyor.

        Doğu Anadolu’daki kişilerin çoğunluğunun ise tatil için tercih ettiği favori yerlerin başında yine Kemer (yüzde 19 oranla) geliyor. Kemer’i Alanya (yüzde 12 oranla) ve Side-Manavgat (yüzde 10 oranla) takip ediyor. Bu bölgelerdeki evli çiftler genellikle her şey dahil konseptli tesisleri tercih ediyor. Güneydoğu Anadolu’nun ise yüzde 14’ü tatil için Alanya’yı, yüzde 9’u Side-Manavgat’ı, yüzde 8’i ise Hatay’ı tercih ediyor.

        İllere göre tatil tercihleri

        Tatilsepeti.com’un analizi illere dair de ilgi çekici sonuçlara sahip. Araştırmada, İstanbul’daki kişilerin çoğunluğunun tatil için tercih ettikleri ilk 3 destinasyonun Kemer, Belek ve Aksu-Lara olduğu görülüyor. Diğer illerde de Kemer’in en çok tercih edilen tatil yerleri arasında olduğu belirtiliyor. Ayrıca araştırmada, Gümüşhane’nin çoğunluğunun tercihinin tatil için Palandöken, Side-Manavgat ve Trabzon’dan yana olduğu, Mardin’dekilerin çoğunluğunun ise tatil için Hatay’ı tercih ettiği görülüyor. Çanakkale’dekilerin çoğunluğunun ise tatil için tercih ettikleri yerin İstanbul olduğu belirtiliyor.

        Tatilsepeti.com ve sunduğu hizmetler hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.tatilsepeti.com adresinden ya da 444 44 20 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

        Bunları biliyor muydunuz?

        • Türkiye’nin ilk seyahat dergisi Voyager’ın turizm sektöründe yılın en iyilerini seçmek üzere 1 Şubat 2012 - 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında 18.453 kişinin katılımıyla düzenlediği “En İyiler Kimler?” anketinde dergi okuyucularının Tatilsepeti.com’u “En İyi Karşılaştırma Olanakları Sunan Seyahat Sitesi” seçtiğini.

        • BRANDRIX Araştırma şirketinin 2010 yılında Digital Age için yapmış olduğu araştırmaya göre akla gelen ilk tatil portalının %18 ile Tatilsepeti.com olduğunu.

        • Yine Digital Age’nin yayınladığı 2011 Ocak ve Mart ayına ait en çok ziyaret edilen seyahat siteleri arasında uçak firmalarından sonra Tatilsepeti.com’un en çok ziyaret edilen tatil portalı olduğunu.

        • 2009 Emitt Fuarı’nda, B Planı Araştırma Analiz ve Raporlama tarafından yapılan araştırmaya göre akla gelen ilk tatil portalının %44,2 ile Tatilsepeti.com olduğunu.

        • 2008 ve 2010 Altın Örümcek Halk Oylaması’nda Tatilsepeti.com’un birinciliğinin olduğunu.

        • Tatilsepeti.com’un 2009 Kırmızı Ödülleri – Basında En İyi İllüstrasyon Birinciliği & En iyi Turizm ve Seyahat Reklam Birinciliği & En İyi Turizm Seyahat Reklam Başarı Belgesi ödüllerine layık görüldüğünü.

        • Tatilsepeti.com’un, 2008 Kristal Elma – Turizm, Taşımacılık, Eğlence Kategorisi Üçüncülüğü’nün olduğunu.

        • 2011 yılında www.tatilsepeti.com portalına ziyaret sayısının 17.641.084 olduğunu.

        • Türkiye’deki tatilcilerin %80’inin tatil araştırmasını internetten yaptığını.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ