Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Safranbolu'da "çifte bayram" sevinci! - Turizm Haberleri

        UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin Cumhuriyet Bayramı ile birlikte 6 gün olmasının sevincini yaşıyor.

        Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçede, yılda ortalama 600 bin yerli ve yabancı turist ağırlanıyor.

        18 ile 20. yüzyıllar arasında yapılan ve genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel konaklar, özellikle dini ve resmi bayram tatillerinde birçok ilden gelen yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

        Kaymakam Gökhan Azcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen yıl daha çok turisti ağırladıklarını belirterek, yılda ortalama 600 bin yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını söyledi.

        ADETA AÇIK HAVA MÜZESİ

        Türkiye'nin gözde bir turizm merkezi olduklarını aktaran Azcan, adeta açık hava müzesi haline gelen ilçenin 6 günlük tatil nedeniyle ''çifte bayram'' yaşayacağını ifade etti.

        Azcan, bayram tatilinin ilçede ekonomik ve sosyal bir canlılık yaratacağını vurgulayarak, ''Tatilciler rezervasyonlarını yaptırdı. 6 günlük tatil süresinde yaklaşık 30 bin turisti ağırlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli ilçemizde doluluk oranının yüzde 100 olmasını bekliyoruz. İlçemizde her türlü önlem alındı. Şimdiden tatilcileri beklemeye başladık'' diye konuştu.

        Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hüseyin Ünal da 6 günlük tatil süresinin özellikle otel, pansiyon ve konaklarla esnafların yüzünü güldüreceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ