Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Herşeş dahil ama bazıları hariç! - Turizm Haberleri

        Ünsal EREKE / HABERTÜRK

        Türkiye’nin kıyı bölgelerindeki turizm tesislerinde özellikle yurtdışından gelen turistler tarafından yoğun biçimde tercih edilen ‘her şey dahil tatil’ sistemine sınırlama getiriliyor. Gittikçe artan giderlerine karşın Avrupalı tur operatörlerinden fiyat artışı sağlayamayan otelciler, güç birliği yapıp her şey dahil sisteminde bazı sınırlamalar getirmek için kolları sıvadı.

        Kültür ve TurizmBakanı Ertuğrul Günay’ın öncülüğünde bakanlık yetkilileri ile Türkiye’deki turizmsektörü oyuncularının geçen hafta sonu üç gün boyunca Antalya’da düzenledikleri Turizm Değerlendirme ve Danışma Kurulu toplantısında gündeme gelen ‘sınırlama’ uygulaması için her şey dahil sistemiyle çalışan otellerdeki yeme – içme ile otel hizmetlerinin konseptten ayrılmasına yönelik ortak çalışma grubu oluşturuldu.

        ZAM YAPAMAYINCA...

        Alınan bilgilere göre toplantıda söz alan otel sahipleri, her yıl artan harcamaları, enflasyon oranı, döviz kurlarının aynı kalmasını ortaya koyarak, kârlılıklarının önemli ölçüde azaldığını belirttiler. Özellikle Avrupalı turisti Türkiye’ye getiren tur operatörlerinin yaptıkları zam anlaşmalarının bu ülkelerdeki ekonomik kriz bahane edilerek kabul görmediğini anlatan turizmciler, bu duruma çare bulmak için yapılan toplantıların ikinci gününde ‘Her şey dahil sistemi’ konu başlığı altında tüm gün tartışmalar yaptı. Burada toplu olarak bazı hizmetlerin sistemden çıkarılabileceği konusunda fikir birliğine varıldı ve çalışma grubu kurulması kararı alındı.

        Turizmciler “Sektör olarak bu durumun hemmaliyetlerimizi azaltacağını, hemde hizmet kalitemizi artıracağını düşünüyoruz” dediler. Kârlılığın %20’ye düşmesi tehlikeli Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yapılan toplantıda özellikle her şey dahil konusunda birtakım sınırlamaların yaşanabileceğinin konuşulduğunu belirtti.

        Otelcilerin kârlarının son yıllarda yüzde 20’ler seviyesine indiğini, bu durumun tehlike taşıdığına dikkat çeken Ayık, “Oluşan maliyetlerimizi fiyatlara yansıtmak kolay olmuyor. Bu nedenle sektör olarak yemeiçme ile otel hizmetlerini birbirinden ayırmamız söz konusu olabilir. Şu anda bu konuları konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

        BU HİZMETLER PARALI OLACAK

        - Fitnessmerkezi

        - Sauna

        - Masaj

        - Tenis kortu

        - Mini futbol

        - Basketbol sahası

        - Oyunmerkezi (masa tenisi, dart)

        - Hamam

        - Kablosuz internet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ