Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Erciyes'te haftasonu yoğunluğu! - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes Master Planı Projesi'nin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, etap etap Erciyes'i işlemeye devam ettikleri söyledi.

        Master planı kapsamında yapılan yatırımların meyvesini yılbaşı tatilinde aldıklarını, sömestr tatilinde de almaya devam ettiklerini belirten Cıngı, şunları kaydetti:

        ''Özellikle hafta sonu çok büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Gerek şehir içinden gerekse şehir dışından çocuklarımız aileleriyle birlikte Erciyes'e gelerek kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Hava şartları ve kar durumumuz da oldukça müsait. Yılbaşından itibaren çok büyük yoğunluk yaşıyoruz. Hafta içi ve hafta sonu ziyaretçi sayımızda çok ciddi değişiklikler oluyor. Hafta sonu dağın 4 giriş kapısından günlük 50 binin üzerinde misafir alıyoruz. Develi, Hisarcık, Tekir ve Hacılar kapısında uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bununla birlikte Hacılar Serçel Yaylası'nda bulunan gondol tipi teleferiklerimizi de günlük yaklaşık 15 bin kişi kullanıyor.''

        Tekir bölgesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile özel bir şirkete ait mekanik tesislerin de Erciyes A.Ş'ye devredildiğini hatırlatan Cıngı, şu anda dağdaki halatlı taşımacılık sisteminin tek işletmecisi olduklarını anlattı.

        Vatandaşlara en cazip fiyatlarla keyif alabilecekleri bir hizmeti sunmaya çalıştıklarını kaydeden Cıngı, Erciyes'in uluslararası bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ