Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Emekli maaşı ek ödeme nedir? Ek ödeme nasıl hesaplanır? 2018 Emekli maaşları ne kadar? - Merak Edilenler Haberleri

        12 milyon emeklinin ocak ve temmuz aylarında maaşının artması ile alacakları ek ödeme miktarı da artış göstermektedir. Ek ödeme kısaca vergi iadesi olarak bilinmektedir. 2006 yılında vergi iadesi yerine ek ödeme gelmiştir. Alınan ek ödeme her emekli için farklılık göstermektedir.

        Ayrıca emekli olanlar emekli maaşı detaylarına bakmadıkları için ödenen parayı sadece aylık maaşı zannedebilir. Oysa ek ödeme de içindedir. E Devlet'te yapılacak sorgulama ile aylık bilgisi net olarak öğrenilebilir. Yazımızdan ek ödeme nedir? Nereden öğrenilir? Son olarak da ek ödeme hesaplaması nasıl yapılır sorularına cevap bulabilirsiniz.

        EK ÖDEME NEDİR?

        Adil bir vergi uygulaması gerçekleştirmek amacıyla vatandaşlardan daha önce alınmış olan vergilerin kısmen veya tamamen geri verilmesidir. Burada idari, sosyal ve ekonomik nedenlerle gözetilir.

        EK ÖDEME SORGULAMA

        Emekliler her ay aldıkları ek ödeme mitarını E Devlet Kapısı üzerinden görüntüleyebilir. E Devlet'e giriş yaptıktan sonra emekli olunan sigorta koluna göre (4A, 4B, 4C) emekli aylık bilgisi sayfası görüntülenir. Bu sayfada ödenen emekli maaşı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve ek ödeme miktarı belirtilir.

        REKLAM

        4A için; https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi

        4B için; https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi

        4C için; https://www.turkiye.gov.tr/4c-emekli-aylik-bilgisi

        EK ÖDEME NASIL HESAPLANIR?

        Emeklilerin taban maaşlarına ocak ayında eklenen yüzde 5.69’luk zammın haricinde ayrıca yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Yani aldığınız maaşın yüzde 4’ü kadar ek ödeme alırsınız. Maaşınız arttıkça ek ödeme de artar.

        Net maaş : 1600

        Ek ödeme : 1600'ün %4'ü: 64 TL

        Hesaba yatacak toplam maaş: 1664 TL

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ