Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Son dakika haberleri ve gelişmeleri: En düşük sigara fiyatı ne kadar, kaç lira olacak? Sigaraya zam gelecek mi, ne zaman açıklanacak? 2022 Güncel marka marka sigara fiyatları son durum - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara zammı gündemde kalmaya devam ediyor. Sigara fiyatlarına ocak ayında gelen çifte zammın ardından mart ayında bir zam daha gelmişti.Yeni zam ise 5 Mayıs'ta geldi. Mayıs zammının ardından sigaraya bir zam daha geleceği konuşuluyor. Peki, Sigaraya zam gelecek mi? İşte zamlı güncel sigara fiyatları ile en düşük ve en yüksek sigara fiyatı...

        2

        “EN DÜŞÜK SİGARA FİYATI 36.5 LİRA OLACAK”

        Habertürk’ten Finans Editörü Rahim Ak’ın sigara zammıyla ilgili yazısı şu şekilde; “Sigara ve alkolde ÖTV tutarı yasa gereği her altı ayda bir ÜFE kadar artırıldığı için bu temmuzda en ucuz sigara fiyatı 40 liraya yaklaşabilir. 4 ayda yüzde 39 gelen ÜFE 2 ay daha aynı hızla yükselirse yüzde 60 olabilecek. 6 aylık ÜFE kadar artırılacak olan sigarada maktu vergi 14.4 liradan 23.03 liraya yükselecek. Yani bir paket sigaradan alınan vergi en az 23.03 olacak. Ancak sigaranın vergisinde bir şart daha var bu rakamın satış fiyatının yüzde 63'ünden daha az olmaması gerekiyor. Böylece en düşük sigara fiyatı 36.5 lira olacak. Yani hiç bir sigara 36.5 liranın altında satılamayacak. Bir de yüzde 18'lik KDV'yi dikkate almakta fayda var. 36.5 liralık tutar en düşük vergi şu anda 22,8 lira düzeyinde.”

        3

        5 MAYIS’TA ZAMLANDI!

        Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam geldi. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde bugün zamlandı.

        4

        SİGARA ZAMMI GELECEK Mİ?

        Sigara fiyatları zammının geleceği iddiaları gündemde yer alıyor. 2022 yılında yaklaşık 8 liralık zam uygulanan sigara fiyatlarındaki son durum binlerce tütün kullancısının gündeminde yer alıyor. Yüksek enflasyonun sigara zammını beraberinde getireceği iddiaları gündemde yer alırken konuyal ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ