Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Ergin Ataman: Bir bayram da burada yaşıyoruz - Basketbol Haberleri

        Turkish Airlines EuroLeague Final Four´da Anadolu Efes, Yunanistan temsilcisi Olympiacos´u Micic'in son saniye basketiyle 77-74 mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşma sonrası Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        Ataman, "Öncelikle çok mutluyum çünkü bugün 19 Mayıs. Atatürk´ün armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı. Biz bu bayrama katkı yapmak istiyoruz demiştik. Eminim Türkiye´nin her yerinde birçok insan büyük bir mutluluk yaşıyordur. Zor bir maçtı. Atmosfer de çok zordu. Ben ilk kez bir final four´da bu denli dominant bir seyirci gördüm. Neredeyse yüzde 90´ı satılmış biletlerin. Sanki maçı Atina´da oynuyor gibiydik. Hiç hissetmedik. Maça iyi başlayamadık. Sert başladılar. Maç boyunca çok fazla sayıda faul atışı kullandılar. Biz sadece son 3-4 dakika faulleri kullanmaya başlayabildik. İyi başlamadık ama Larkin toparladı; müthiş bir performansla. İkinci yarı çok iyi oynadık. İstediğimiz gibi oynadık ama bir türlü gidemedik. Bir türlü kıramadık. Son topa kadar 3-4 tane pozisyonu çok kolay harcadık. Kolay atabileceğimiz sayıları artamadık, en son topta da planımız şuydu: beraberliği koruyup, son 5-6 saniyede hücum etmekti. Micic atışa gitti ve soktu; finaldeyiz. Kaldı 1" diye konuştu.

        "ASLINDA BEN MICIC´IN ÇEMBERE GİTMESİNİ İSTİYORDUM AMA YİNE O ÖZGÜVEN, ATTI VE FİNALDEYİZ"

        Son top öncesi molayı anlatan Ergin Ataman, "Molada bir kere topu son 5-6 saniye kullanmayı konuştuk çünkü maçın kontrolü bizdeydi ve en azından uzatmayı oynamayı garanti altına almalıydık. İkincisi Larkin son 6-7 dakikada ciddi bir kramp girdi baldırına. Dışarda 2-3 dakika dinlendi ve sonra girdiğinde de bir türlü o ritmi bulamadı. Switch yaptırmak istedik, nitekim o da oldu. Micic´in aslında ben çembere gitmesini istiyordum ama yine o özgüven, attı ve finaldeyiz" ifadelerini kullandı.

        "MAÇIN GİZLİ KAHRAMANI BRYANT"

        Maçın gizli kahramanı Bryant olduğunu söyleyen Ataman, "Özelikle maçın başında ve Larkin ve Micic´i kitlediler. Orada üçüncü adama James Anderson eşleşti. Orada biz James´i kullanamadık, o özelliği yok. Hemen Bryant´a döndük ve orada o yaratıcılıkla skor bulmaya başladık. O bizi çok rahatlattı. Hücumdaki kahraman Bryant. Savunmada da Chris Singleton müthiş iş yaptı" dedi.

        "SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ RAKİP KİM OLURSA OLSUN TÜRKİYE´YE BİR KUPA DAHA GETİRECEĞİZ"

        Ataman son olarak ise salona gelen taraftarlara teşekkür etti. Ataman, "İnşallah Türkiye´ye söz verdiğimiz gibi rakip kim olursa olsun bir kupa daha getireceğiz" açıklamasında bulundu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ