Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague "ÖNCE TÜRKÇE..." Ergin Ataman'dan vize göndermesi! - Spor Haberleri - Basketbol Haberleri

        Basketbol THY EuroLeague Final Four'unda İspanya ekibi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek 2020-2021 sezonunun şampiyonu olan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maçın ardından flaş açıklamalar yaptı. Uzatılan mikrofona ilk olarak İngilizce olarak "Önce Türkçe konuşacağım" diyen Ataman devamında ise Türkçe açıklamalar yaptı. Ataman "Tüm Türkiye bizi seyrediyorsunuz biliyorum. Sözümüzde durduk. Herkese, Türk halkına armağan olsun. Tüm Türk şehitlerine herkese armağan olsun. Kazanacağız dedik, aldık bu kupayı!" ifadelerini kullandı.

         Koleksiyoner Ataman!
        Koleksiyoner Ataman! Haberi Görüntüle

        Basın toplantısında da Almanya'nın İtalyan ve İspanyollara vize verip, Anadolu Efesli sporcuların aileleri ve yöneticilerine vize vermemesine değinen Ataman, yakınlarının hatta yayıncı kuruluşun dahi Almanya'ya gelemediğini belirterek bunun sadece pandemi kaynaklı olmadığını, siyasi bir karar olduğunu düşündüğünü söyledi. Ataman "Kupayı alıp Türkiye'ye götüreceğiz. Sadece oğlum buraya geldi, kızlarıma vize vermediler. Ailelerimize vize vermediler ama bu kupayı aldık ve götürüyoruz." diye konuştu.

        MAÇ ÖNCESİNDE DE GÖNDERMEDE BULUNMUŞTU

        Ergin Ataman Barcelona ile oynanan maç öncesindeki basın toplantısında da göndermede bulunmuştu. Vize uygulamasında çifte standart olduğuna göndermede bulunan Ataman "İspanyol basını, hep İspanyolca soru sordu ve öyle cevap verildi. Ben de daha rahat olmam açısından Türk basınına Türkçe cevap vereceğim. Türk koç olarak benim kazanmam önemli değil. Anadolu Efes başarısını kupayla taçlandırsın yeter" ifadelerini kullanmıştı.

        ERGİN ATAMAN, KUPA KOLEKSİYONUNU TAMAMLADI

        Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, THY EuroLeague'ini kazanarak kendi tabiriyle "kupa koleksiyonunu" tamamlamayı başardı.

        Avrupa'da 4. şampiyonluğunu yaşayan Ataman, İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2002'de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012'de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016'da ULEB Avrupa Kupası'nı elde etmişti.

        REKLAM

        ATAMAN, 3 UNVANIN SAHİBİ OLDU

        Ergin Ataman, THY EuroLeagule şampiyonluğuyla 3 unvanın sahibi oldu.

        Ataman, Dusan Ivkovic ve David Blatt'ın ardından hem ULEB Avrupa Kupası'nı hem de THY EuroLeague'ni kazanan 3. başantrenör unvanını elde etti.

        Deneyimli başantrenör Avrupa'da 4 farklı kupa kazanan üçüncü başantrenör olarak kayıtlara geçti. Bu başarıya daha önce Dusan Ivkovic ile Aito Garcia Reneses imza atmıştı.

        Ergin Ataman, ayrıca 4 farklı takımda Avrupa kupası kazanan 3. başantrenör unvanının da sahibi oldu. Dusan Ivkovic ile Bozidar Maljkovic 4 farklı takımda, Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Zeljko Obradovic ise 6 ayrı takımda Avrupa şampiyonluğu yaşamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ