Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Erik ten Hag, Ajax'la tarih yazmanın eşiğinde! - Futbol Haberleri
        1

        Ajax bugüne kadar 19 Hollanda Kupası, 33 Eredivisie şampiyonluğuyla Hollanda'nın en köklü kulüplerinden biri. Ancak Amsterdam ekibi bir zamanlar fırtına gibi estiği Avrupa'da eski günlerinden uzaktaydı.

        2

        22 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Ajax, ilk maçta Tottenham'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek avantajı elde etti.

        3

        Ajax bunu Şampiyonlar Ligi'ndeki en genç kadrolardan biriyle başardı. Parlayan yıldızların bazıları bu yaz büyük ihtimalle devlere transfer olacak ancak teknik direktör Erik ten Hag'ın geleceği ise merak konusu.

        4

        Peri masalını andıran bir başarının arkasındaki adam bundan tam beş yıl önce Bayern Münih'in yedek takımıyla Almanya dördüncü liginde mücadele ediyordu!

        5

        Ten Hag'ın Bayern Münih'le 2013 yılında anlaşma kararı, onu tanıyanlar için şaşkınlık yaratmıştı. Hollanda'nın kuzeydoğusunda yer alan yerel bir kulüp olan Go Ahead Eagles'ın Hollanda'nın birinci futbol ligi olan Eredivisie'ye yükselmesine yardım ediyordu.

        6

        Kulüp 17 yıllık aranın ardından ilk kez Eredivisie'ye çıkarken Ten Hag, Bavyera'nın yolunu tutmaya karar verdi. Bunun altında ise Pep Guardiola ve Matthias Sammer'le çalışma şansı yatıyordu.

        7

        Ten Hag kendi takımını, Guardiola'nın A Takım'da benimsediği 4-1-41 formasyonuyla oynatmaya çalıştı.

        8

        2013-14 sezonudna ekibini üçüncü lige çıkarabilirdi ancak Fortuna Köln'e play-offlarda kaybedince bu şansı elinden kaçırdı.

        9

        Hollandalı teknik direktör kısa süre sonra buradaki görevinden ayrılsa da Almanya'da yayın yapan Süddeutsche Zeitung'a bu görevi neden kabul ettiğini anlatırken Sammer ve Guardiola'ya dikkat çekti:

        10

        "Her antrenmanı takip etmeye çalıştım. O kadar çok metodik şey vardı ki beynime çakılıp kaldılar" Almanya'da yayın yapan Kicker, Ten Hag'ı "Yarı Guardiola yarı Sammer" olarak tasvir ediyor.

        11

        Bavyera'dan ayrıldıktan sonra 2015'te Utrecht'e hem teknik direktör hem de sportif direktör olan Ten Hag, 2016 yılında Hollanda'da en iyi teknik direktöre verilen Rinus Michels Ödülü'nün sahibi oldu.

        12

        Utrecht'teki ilk sezonununda takımını lig beşinciliğine taşıdı ve Hollanda Kupası'nda final oynadı.

        13

        Ten Hag'ın önderliğindeki Utrecht ertesi sezon ligi dördüncü sırada tamamlarken UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılma hakkı elde ettiler. Ten Hag, Aralık 201'de Marcel Keizer'in yerine geçti ve Ajax'la yeni bir maceraya başladı.

        14

        Jose Mourinho'nun 2003 yılında Porto'yla Devler Ligi'ni aldığından bu yana Avrupa'nın beş büyük ligi dışından hiçbir takım, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmayı başaramadı.

        15

        Ten Hag ise kendisine en büyük fırsatı veren kulübe, Avrupa'nın bir numaralı organizasyonunda kupa getirmek istiyor:

        16

        "Hollanda'dan bir takımın Şampiyonlar Ligi finaline çıkabilecek potansiyel taşıdığına çok az insan inanıyordu. Bu kişiler Johan Cruyff, Louis van Gaal ve Marc Overmars'tı. Şimdi onların yanılmadığını kanıtlamak istiyoruz"

        17

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ