Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Esra Kazancıbaşı'dan 'Rasim Öztekin' mesajı - Magazin haberleri
        1

        Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin (62), geçirdiği kalp krizi nedeniyle 8 Mart 2021'de hayatını kaybetmişti. Eşinin yokluğuna alışamayan Esra Kazancıbaşı, duygusal bir mesaj kaleme aldı.

        2

        "EŞYALARINLA BİR TÜRLÜ VEDALAŞAMIYORUM"

        Öztekin ile birlikte çekilen eski bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaşan Kazancıbaşı, "Seni gökyüzüne aniden uğurlamak zorunda kaldığım o karanlık günün üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Yas yolculuğumda terapistimin yardımıyla içim acıya acıya ölümün soğuk gerçeğini kabullenebildim ama eşyalarınla bir türlü vedalaşamıyorum sevgilim. Çünkü elime alacağım sana ait her bir parçanın, ruhumda büyük bir özlem kasırgası yaratacağını biliyorum. Aynı bugün olduğu gibi... İçimdeki çaresiz özlemle yine dolabını açtım. Belki kokun sinmiştir diye gömleklerini, yeleklerini kokladım uzun uzun. Sonra en sevdiğim parfümünün kokusunu içime çektim. Sanki yanımda sen varmış gibi bir hisse kapıldım bir an! Sonrası mı? Acı gerçekler... Sensizlik... Gözyaşları... İşte bu yüzden bu vedalaşmayı yapabilecek henüz gücüm yok. Boşalmış dolapların, çekmecelerin, sensizliğimi tokat gibi yüzüme vurmasına şu an hazır değilim..." ifadelerini yayınladı.

        3

        "2021 BÜYÜK BİR SINAV SENESİYDİ"

        Öte yandan Esra Kazancıbaşı, Rasim Öztekin yaşamını yitirdikten 7 ay sonra da köpekleri Diego'yu kaybetmişti. Kazancıbaşı, 2021 yılına veda ederken duygusal bir paylaşımda bulunmuştu.

        Eşi ve köpekleriyle çekildiği fotoğrafları yayınlayan Esra Kazancıbaşı, gönderisinde şu ifadelere yer vermişti:

        2021 büyük bir sınav senesiydi benim için. İçim titreyerek sevdiklerimi, bu hayatta beni en çok sevenleri kaybettim; Aşkımı ve oğlumu.

        4

        "BANA BÜYÜK ACI YAŞATARAK MELEK OLDULAR"

        Sevdiğim adamı kaybetmek ve yalnız kalmak en çok korktuğum şeydi. Önce Rasim'im, sonra oğlum Diego, bana büyük acı yaşatarak melek oldular.

        İçim çok yandı, çok ağladım, sabahlara kadar uyku tutmadı, çok düşündüm. Çaresiz bir özlemle yaşamaya çabaladım. Yüreğimin derinliklerindeki sızı 50'li yaşlarda da aşk acısı çekilebileceğini öğretti bana.

        5

        "HAYALLERİMİ KAYBETTİM!"

        2021'de en korktuğum şeyler başıma geldi. Üçümüzün uyuduğu yatak odasında yalnızlığın ve özlemin ayazında ruhum üşüdü. Hayallerimi, rotamı, amacımı kaybettim! Kolum kanadım kırıldı sanki. 2021'de korka korka hiçbir şeyden korkmamak gerektiğini öğrendim.

        6

        RASİM ÖZTEKİN HAKKINDA

        Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi.

        Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. 1980 yılının kasım ayında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1980-1992 yılları arasında "Şahları da Vururlar", "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı", "İçinden Tramvay Geçen Şarkı", "İstanbul’u Satıyorum" başta olmak üzere Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun pek çok oyununda rol aldı.

        7

        1992-1995 yılları arasında televizyonlarda sırasıyla "Müzikomedi" ve "Mega Show" şov programları yaptı.

        1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı "2071'de Türkiye" adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, pek çok sinema ve dizide de rol alan Rasim Öztekin, köşe yazarlığı da yaptı.

        8

        Öztekin, 2005 yılında senaryosu Ferhan Şensoy'a ait olan 'Çok Tuhaf Soruşturma' adlı tiyatro oyununun sinemaya uyarlanmış hali olan 'Pardon' filminde, usta sanatçı ile birlikte rol aldı.

        2014 yılında Müfit Can Saçıntı’nın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı "Mandıra Filozofu" adlı filmde Begüm Öner, Kemal Kuruçay, Eser Eyüboğlu ve Ayda Aksel ile birlikte boy gösterdi.

        KAVUĞU ŞEVKET ÇORUH'A VERDİ

        2016 yılında Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. Öztekin sonrasında da kavuğu Şevket Çoruh'a vermişti.

        9

        KARİYERİ

        Film Sayısı: 25

        TV Dizisi Sayısı: 25

        Tiyatro Oyunu Sayısı: 25

        Müzikal Sayısı: 3

        10

        ÖDÜLLERİ

        1988, Altan Erbulak Ödülleri, En İyi Oyuncu

        1995, İsmail Dümbüllü Ödülleri, Yılın En Başarılı Oyuncusu

        2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

        2010, KALDER (Kalite Derneği) En Kaliteli Sanatçı ödülü

        2011, Yılın Nasrettin Hocası

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ