Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EYT PRİM TABLOSU |EYT sigortalılık süresi ve SGK 4A prim gün sayısı sorgulama: Kadın ve erkek EYT prim gün sayısı ile kademeli emeklilik tablosu
        1

        Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde sigortalılık süresi ve prim gün sayısı konusu gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuyla ilgili ayrıntıları açıkladı. SSK'lılar kademeli prim gününe tabi olacak ve kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak. Peki, kadın ve erkek EYT prim gün sayısı sorgulaması nasıl yapılır? İşte Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın konuyla ilgili yazısı ve güncel gelişmeler...

        2

        EYT'NİN PERŞEMBE GÜNÜ YASALAŞMASI BEKLENİYOR!

        Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifin Perşembe günü Plan Bütçe Komisyonu'nda, gelecek hafta da Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

        3

        AKBAŞOĞLU EYT'Lİ OLMA ŞARTINI AÇIKLADI

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

        Düzenleme 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan çalışanları kapsıyor. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olacak.

        4

        İşte, Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısından satır başları...

        Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Düzenlemeye göre EYT’de kademeli prim günleri aranacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecekler.

        5

        SSK’lılar 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününe tabi olacaklar. Kademeli prim günü 5000’den başlayarak 5975 güne kadar çıkacak.

        6

        BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi olan kadınlar 7200, erkekler ise 9000 prim gününü doldurarak olabilecekler.