Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook ve Instagram'a erişim sıkıntısı - Teknoloji Haberleri

        Facebook ve Instagram'a Türkiye'de ve Avrupa'nın genelinde erişim sıkıntısı yaşandı. Sunucu durumlarını anlık yayınlayan downdetector'e göre Facebook, WhatsApp ve Instagram'a Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkedeTürkiye Saati ile 13.30 sularında başlayan sorun nedeniyle bu üç uygulamaya girilemedi. WhatsApp'tan da mesaj gönderilemedi ya da alınamadı.

        3 SAAT SÜRDÜ

        Sosyal medya platformlarına erişim sıkıntısı TSİ 16.30 sularında çözüldü. Erişim sorunu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken kullanıcılar konuyla ilgili şikayetlerini Twitter üzerinden bildirdi.

        EN ÇOK AVRUPA'YI ETKİLEDİ

        Downdetector.com’un yayınladığı haritaya göre Facebook'a erişim sıkıntısı en çok Avrupa'yı etkiledi.

        Downdetector.com WhatsApp ve Instagram'da da erişim sıkıntısı yaşandığını ancak sorunun Facebook'taki kadar büyük olmadığını belirtti.

        REKLAM

        Son olarak 13 Mart'ta yaşanan erişim sorununda Facebook, Instagram ve WhatsApp aynı anda erişimdem kopmuş ve saatlerce dünya genelinde normale dönememişti. Facebook’un yanısıra bünyesindeki diğer platformlar Messenger, Instagram ve WhatsApp’ın da küresel olarak çökmesinin nedeni olarak, sosyal ağın sunucu ayarlarındaki değişiklik gösterilmişti. Facebook, Whatsapp’ı 2014’te, Instagram’ı ise 2016’da satın almıştı.

        ERİŞİM SORUNUNA BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

        Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram sosyal medya servislerinde dünya genelinde yaşanan erişim sorunu yaşandığını belirterek, "Sorun Türkiye'deki kullanıcıları da etkiledi. Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor." dedi.

        Sayan, sosyal medya platformları Whatsapp, Facebook ve Instagram'da yaşanan erişim sorununa ilişkin değerlendirmede bulundu. Söz konusu platformlarda dünya genelinde erişim sorunu olduğunu ve bu sorunun Türkiye'deki kullanıcıları da etkilediğini vurgulayan Sayan, "Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor. Bu aksaklıklar yerli yazılımların kullanımının ne denli önemli olduğunun en büyük göstergesi." diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ