Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam FED faiz artırımlarına son verir mi? - İş-Yaşam Haberleri

        A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Araştırma Direktörü Kadirhan Öztürk oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından ABD finansal sistemindeki problemin tüm dünyaya nasıl yayıldığının ele alındığı programda Öztürk, bu etkinin ne kadar sürebileceğine dair fikirlerini paylaştı. Seçim ve seçim sonrasına yönelik fikirlerini de aktaran Öztürk, ayrıca gıda, perakendesi, enerji, havacılık ve ihracatçı şirketlerin bilançolarından yola çıkarak değerlendirmelerde bulundu.

        REKLAM

        SEÇİM SÜRECİNDE NE OLUR?

        Seçim ve seçim sonrasına yönelik fikirlerini de aktaran Öztürk, seçim öncesi ekonomi yönetiminin borsanın düşüşüne izin vermeyeceğine dair görüşü değerlendiriyor. Ayrıca seçim sonrası mevcut hükümet ile devam edilmesi halinde para ve kur politikasının değişip değişmeyeceğine dair tahminlerini paylaşan Öztürk, iktidarın değişmesi halinde ise bu politikaların nasıl değişebileceğine dair görüşlerini dile getiriyor.

        HANGİ SEKTÖR GÖZDE OLACAK?

        Öztürk ayrıca gıda perakendesi, enerji, havacılık, çimento, cam ve ihracatçı şirketlerin bilançolarından yola çıkarak değerlendirmelerde bulunuyor. Depremin ardından oynak olan çimento, cam ve demir çelik hisselerinde hareketin bitip bitmediğine dair fikirlerini aktaran Öztürk, özellikle kur nedeniyle zorlandıkları söylenen ihracatçı şirketlerin mevcut bilançolarını da değerlendirerek geleceğe ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ