Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Avrupa'da tarihi seriyi tekrarladı! FB Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. haftasında liderlik için Fransa temsilcisi Rennes'i konuk eden Fenerbahçe, 3-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

        2

        Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya konuk ekip etkili başladı. Rennes, maçın 5. dakikasında Amine Gouiri'nin golüyle öne geçti. Sarı-lacivertliler bu golün şokunu atlatamadan Fransa temsilcisi Lovro Majer ile bir kez daha ağları sarssa da VAR kararıyla bu gol iptal edildi.

        3

        Üstün oyununu sürdüren Rennes, 16. dakikada Martin Terrier'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. İkinci golün ardından Fenerbahçe rakip kalede daha fazla göründü. Sarı-lacivertliler, birkaç etkili pozisyon üretse de golü bulamazken, konuk ekip hızlı ataklarla pozisyon aradı. Karşılaşmanın 30. dakikasında gelişen Rennes atağında Amine Gouiri, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

        4

        İlk yarının son bölümlerinde baskısını artıran Fenerbahçe, 42. dakikada Enner Valencia'nın golüyle farkı 2'ye indirdi ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

        5

        İkinci yarıda rakip yarı sahada daha fazla görülen Fenerbahçe, pozisyon üretmekte zorlandı. Teknik direktör Jorge Jesus'un değişikliklerinin ardından rakip kalede daha fazla görünen sarı-lacivertliler, 82. dakikada Miha Zajc'ın frikik golüyle farkı 1'e indirdi.

        6

        Müsabakanın son bölümünde baskısını artıran Fenerbahçe, 88. dakikada Emre Mor'un golüyle beraberliği yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşma 3-3 berabere sonuçlandı.

        7

        DINAMO KIEV - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?

        Bu sonuçla puanını 11'e yükselten Fenerbahçe, son maçlar öncesinde Rennes'in +1 averaj önünde liderliğini korudu.Sarı-lacivertliler, gruptaki son maçını 3 Kasım'da Polonya'da Dinamo Kiev ile yapacak.

        8

        TARİHİ SERİYİ TEKRARLADI!

        Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı ve kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.

        9

        Avrupa organizasyonlarına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinden katılan ve uzatmalarda yaşadığı yenilgiyle Dinamo Kiev'e elenen sarı-lacivertiler, daha sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

        10

        Rennes maçı öncesi elemeler dahil bu kulvarda 8 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, 6 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

        11

        Sarı-lacivertliler, 3-0'dan geri gelerek elde ettiği beraberlikle serisini 9 maça çıkardı.

        12

        Fenerbahçe, kulüp tarihinin en uzun Avrupa yenilmezlik serisini de tekrarlamış oldu.

        13

        Sarı-lacivertliler Aralık 2006 ile Kasım 2007 arasında da 9 maçlık bir seri yakalamıştı. 2006-2007 sezonunda Aralık ayında Eintracht Frankfurt ile 2-2 berabere kalarak başlanan seride Fenerbahçe devamında AZ Alkmaar ile 3-3 ve 2-2 berabere kalmış, 2007-2008 sezonunda ise çeyrek final oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e deplasmanda 3-0 yenilmişti.

        14

        O maça kadar Inter'i evinde 1-0 mağlup eden sarı-lacivertliler devamında CSKA Moskova ile 2-2, PSV ile deplasmanda 0-0 berabere kalmış ve sonrasında Kadıköy'de Hollanda ekibini 2-0 mağlup etmişti. Fenerbahçe grup aşaması öncesinde de Anderlecht'i her iki maçta da yenmişti.

        15

        AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE!

        Sarı-lacivertliler Avrupa serüveninde golcü kimliğiyle dikkat çekiyor. Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında çıktığı beş maçta 11 gol atan Fenerbahçe, Avrupa kupalarının bu aşamalarındaki en yüksek sayısına ulaştı.

        16

        Jesus'un öğrencileri Dinamo Kiev'i 2-1, AEK Larnaca'yı 2-0 ve 2-1'lik skorla devirirken, Rennes ile 2-2 ve 3-3 berabere kaldı. Diğer yandan Avrupa Ligi gruplarında görev yaptığı son 13 maçı kaybetmeyen Jorge Jesus (8G 5B), bu karşılaşmalarda toplam 36 gol sevinci yaşadı.

        17

        VALENCIA, RENNES'İ YİNE BOŞ GEÇMEDİ

        Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Enner Valencia, Rennes karşısında yine gol bulmayı başardı.

        18

        Ligde attığı gollerle bu sezon sık sık adından söz ettiren Ekvadorlu golcü, grupta oynadıkları 4 karşılaşmada da oyuna sonradan dahil olmuştu.

        19

        Söz konusu karşılaşmalarda sadece Rennes filelerini havalandıran ve takımına deplasmanda 1 puanı getiren Valencia, ikinci golünü de maçın 42. dakikasında yine aynı takıma karşı attı.

        20

        AVRUPA GOLCÜSÜ EMRE MOR

        Fenerbahçe'nin 25 yaşındaki futbolcusu Emre Mor, Avrupa'da bu sezon ikinci golünü kaydetti.

        21

        Ligde sadece Kasımpaşa karşısında gol bulan Emre Mor, 4 Ağustos tarihinde Slovacko ile oynanan ve 3-0 kazanılan karşılaşmada gol atma başarısı göstermişti.

        22

        Emre, takımına puan kazandıran golüyle Avrupa'da bu sezon ikinci kez gol sevinci yaşadı.

        23

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Gustavo Henrique, Rennes maçını tamamlayamadı. Müsabakanın 57. dakikasında sakatlanarak kendisini yere bırakan 29 yaşındaki savunmacı, 60. dakikada yerini Ezgjan Alioski'ye bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ