Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe'nin rakibi yine Dinamo Kiev! Jorge Jesus'un istediği oldu - Son dakika Fenerbahçe haberleri - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli olurken sürpriz bir eşleşme yaşandı. Kanarya, bu sezon Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda elendiği Dinamo Kiev ile aynı gruba düştü. Kanarya'nın diğer rakipleri Rennes ile Larnaca oldu.

        JORGE JESUS'UN İSTEDİĞİ OLDU

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, dün akşam Austria Wien maçının ardından basın toplantısında Dinamo Kiev ile tekrar eşleşmek istediğini söylemişti. Jesus şu ifadeleri kullandı:

        "Kiev ile tekrar eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az bir süremiz vardı. İkinci maçı 10 kişi oynadık. O maç boğazımda düğüm gibi kaldı. Onlarla tekrar oynamak isterim."

        REKLAM

        KADIKÖY'DEKİ MAÇ OLAYLI GEÇMİŞTİ

        Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında Fenerbahçe, Dinamo Kiev deplasmanından üstün oyununa rağmen 0-0'la dönmüştü. Ukrayna ekibi ile Kadıköy'de oynanan rövanşta yine oyunun hakimi olan Kanarya'da 53. dakikada İsmail Yüksek kırmızı kart gördü. 57. dakikada Vitali Buyalsky, Kiev'i öne geçirdi. Bu golün ardından bazı taraftarlar Ukrayna ile savaş halindeki Rusya'nın lideri Vladimir Putin'in lehine tezahürat yaptı. 70'te Enner Valencia penaltı kaçırdı. 88'de Szalai eşitliği sağladı. Normal süre 1-1 tamamlanırken 114'te Karavaev'in golü, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi macerasını sona erdirdi.

        BENFICA'YA ELENDİLER!

        Putin tezahüratları nedeniyle UEFA soruşturma açarken Fenerbahçe'ye para cezası ve ertelemeli olarak tribün cezası geldi.

        Dinamo Kiev, 3. ön eleme turunda Sturm Graz'ı elerken play-off turunda Benfica'yı geçemedi. Böylece Ukrayna ekibi yoluna UEFA Avrupa Ligi'ne gruplardan devam etmeye hak kazandı.

        Kiev temsilcisini daha önce Beşiktaş, Galatasaray ve Milli Takımımızda görev yapan Mircea Lucescu çalıştırıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Hamdi Girgin
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ