Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Fikret Orman kimdir? Kısaca hayatı

        Türk inşaat mühendisi, spor yöneticisi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübünün 33. başkanı olan Fikret Orman 4 Kasım 1967 tarihinde İstanbul ilimizde dünyaya geldi. 2012 tarihinde Yıldırım Demirören’in koltuğu bırakması ile birlikte Fikret Orman Beşiktaş spor kulübünün yeni başkanı oldu. Orta öğrenimini Işık Lisesi’nde ve yüksek öğrenimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ve Florida Üniversitesi’nde yapmıştır.

        Fikret Orman Evli Mi?

        Evli ve 2 çocuğa sahip olan Fikret Orman bugün itibariyle 52 yaşındadır. Aynı zamanda Orsan Yedek Parça Sanayi ve Knorr Orsan Ticari Araç Sistem LTD firmalarında yönetim kurulu üyeliğinde de yer alan Fikret Orman bu bakımdan Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü başkanlığının yanı sıra ayrıca Başarılı bir işadamıdır. Aynı zamanda İngilizce de bilinen Orman 2000 ila 2004 yılı aralığında ise Beşiktaş Spor Kulübünde yöneticilik kurulunda yer aldı.

        Fikret Orman Beşiktaş Spor Kulübü Başkanlığına Nasıl Geldi?

        Beşiktaş spor kulübünün başarılı yöneticilerinden biri olan Fikret Orman 2004 tarihinde gerçekleştirilen Beşiktaş JK başkanlık seçiminde yer aldı. Fikret Orman buradan 162 oy farkı sebebiyle Yıldırım Demirören’e kaybetmiştir. 2012 tarihinde Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte Fikret Orman yeniden Beşiktaş JK başkanlığı için aday oldu. Burada ayrıca Bülent Deriş ve Nazmi Koca ile başkanlık mücadelesi veren Orman 4545 oydan 4027 oy elde ederek 2012 tarihinde Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübünün 33.başkanı oldu.

        Fikret Orman Önderliğinde Yapılan Müsabakalar

        Fikret Orman önderliğinde Haziran 2013 tarihinde Beşiktaş İnönü Stadyumu yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. Bu aşamadan sonrasında stadyumun yer aldığı alanda Vodafone Arena adında yeni bir stadyumun yapılışına 11 Nisan 2016 tarihinde başlanmıştır. Beşiktaş spor kulübünün Bursaspor spor kulübünü 3-2 spor üzerinden Vodafone Arena stadyumunda mağlup etti. Fikret Orman Mayıs ayının 2016 tarihinde tek aday üzerinden girdiği Beşiktaş genel kurulunda üçüncü defa başkanlık koltuğuna oturdu. Orman, 2016-2017 sezonunda ise Beşiktaş spor kulübüne süper ligin kapılarını açmıştır.

        Fikret Orman’ın Boyu Ve Kilosu

        Akrep burcuna sahip olan Fikret Orman 185 santimetre boya ve 82 kilogramlık vücut ağırlığına sahiptir. Sedef Orman ile evli olan Fikret Orman Nazlı Orman ve Aslıgül Orman ismi ile 2 kız çocuğa sahiptir. Ümit Orman ve Kısmet Orman adında 2 kardeşe sahip olan Fikret Orman babası Abdulkadir Orman ve annesi Nuran Orman’dır.

        Beşiktaş Spor Kulübünün en başarılı ve genç yöneticileri listesinde yer alan Fikret Orman 1992 tarihinde dünya evine girdi. 2012 tarihinde ise resmi olarak boşanma kararı aldı. İş hayatı boyunca yüksek kariyerler elde eden Fikret Orman son olarak 2019 yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden Beşiktaş Belediye Başkan adayı olacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Fakat Orman tarafından henüz ortaya atılan iddialara ilişkin yanıt sunulmadı. Fikret Orman, Beşiktaş Spor Kulübünün taze kana ihtiyacı olduğunu dile getirerek kulüpten istifa etme kararı aldı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ