Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Çaykur Rizespor maçı yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        Uğur MELEKE

        Bu yıl iki farklı Galatasaray var: Biri, Real Madrid ve PSG önündeki 31 yaş ortalamalı, CV’si güçlü ama durağan generaller takımı. Diğeri Sivas ve Rize’yi yenen asker ağırlıklı ekip. Kaliteleri düşük ama sorumluluk duyguları yüksek.

        2

        Real Madrid-PSG-Beşiktaş gibi maçlarda bireyler oynadı, dünse takım... Dün Galatasaray alanı doğru parselleyip, çok koşup, az futbol oynayarak kazandığı için öne çıkan bireysel performans yok gibi. Sahada belki de tek fark yaratan, kendi yarı alanından aldığı topları driplingle üçüncü bölgeye taşıyan, Galatasaray’ın lokomotifi görüntüsündeki Ömer’di.

        3

        Süper Lig’de 2015-16’da 6 Kuzey Afrikalı futbolcu varken, bu sayı önce 9’a, sonra 14’e, geçen yıl da 20’ye tırmanıyor. Bu sezon da bu sayı 18. Kendi yerel ligleri ve Fransa dışında 10 Faslı, 5 Tunuslu’nun oynadığı bir turnuva olduğunu sanmıyorum. Süper Lig’de 1 İtalyan, 2 İspanyol, 2 Kosovalı, 2 Danimarkalı forma giyerken 10 Faslı olmasını nasıl açıklamak lazım bilmiyorum.

        4

        Dün kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşayan Talbi, pasaportlarına sahip olduğu ne Tunus, ne de Fransa Milli Takımı’ndan hiçbir yaş grubunda davet almamış. Kariyeri de Tunus Ligi’ndeki 28 maçtan ibaret. Bu aralar ne hikmetse Süper Lig’de en geçer akçe, Fas, Tunus, Mısır pasaportları sanırım!

        5

        ERMAN TOROĞLU

        90 dakika maç mı seyrettim, eziyet mi çektim belli değil! İki takım arasındaki tek fark birinin adı Çaykur Rizespor, birinin adı Galatasaray. Yoksa fark yok. Fatih, bazı aslarını oynatmamış diyor ki "Ben bunları oynatmıyorum arkadaş. Bunları kestim". Bu birinci şık... İkinci şık; "Ben bunları Real Madrid maçına saklıyorum", üçüncü şık; "Buranın kralı benim istediğimi yaparım." Futbolcuların ve Fatih'in vücut diline baktığında üçüncü anlaşılıyor.

        6

        Futbolcular nereye kadar gidecek? İkinci golden sonra yedek kulübesinde yalancı bir sevinme ve Fatih Terim arka tarafına hiç bakmıyor. Ama Babel ile arası çok iyi, onunla küsmemiş.

        7

        Maça 30 bin kişi gitmiş. Vallahi bu futbola göre cuma akşamı bu seyirci sayısı çok iyi. 90 dakikayı sağından solundan kurcalıyorum ne yazayım diye, bulma şansım çok zor. Çünkü zaman zaman uykum geldi ve daldım.

        8

        Hakem Abdulkadir Bitigen maçı seri oynatayım dedi, ufak tefek faulleri vermedi. Bence de doğru yaptı. İlk golü Çaykur Rizespor zaten kendi kalesine attı. İkinci golde Rizeli oyuncu dirseğini çıkararak topu engelledi. Çünkü topa doğru hamle yaptı. Bence hakemin penaltı kararındaki yorumu doğru.

        9

        AHMET ÇAKAR

        Maç her yönüyle Galatasaray için kırılma gecesiydi. Puan kaybettiklerinde müthiş bir kaos ortaya çıkar, sorunlar derinleşebilirdi. Üstelik malum şüpheliler de çoktan kızağa alınmış. Fatih Terim'in yanında oturuyorlardı. İşte bu şartlarda Galatasaray'ın mutlak kazanması gerekiyordu ve başardı.

        Aslında iyi futbol oynamadılar. Asla takımda bir lider yok. Babel asla geçen seneki Onyekuru'nun getirdiği aktiviteyi getiremiyor.

        10

        Ama her şeye rağmen dün gece futboldan çok kazanmak önemliydi. Kolay değil Belhanda, Feghouli, Mariano gibi oyuncuları kenara almak. Hemen maçın başı sahalarımızda ender izlediğimiz bir gol gördük. Rize stoperi o kafayı vururken ve kendi kalesine gol olurken ne düşündü çok merak ediyorum. Bu sözü asla sportmenlik dışı anlamında söylemiyorum. Ama göstere göstere kendi kalesine kafayı vurdu. Hemen ardından da gelen penaltıyla Galatasaray rahatladı.

        11

        Dün gece net karar verdim, Emre Mor bir halı saha futbolcusu. Hatta o kadar ki halı sahada bile takım arkadaşlarını çıldırtabilir. Büyük yetenek ama zamanlama yok, pas zamanlaması yok. Modern futbolun gereklerinin hiçbirini bilmiyor, beceremiyor.

        12

        Hakem fena maç yönetmedi. Bitigen penaltı kararında haklıydı. Zira Rizesporlu oyuncunun kolu bitişik gibi görünse de hafif bir açıyla yana doğru açıp hacmi genişletiyor ve topu kesiyor.

        13

        GÜNTEKİN ONAY

        Fatih Terim, takımının eksik olan enerji ve dinamizm seviyesini yukarıya çekmek için bazı değişikliklere gitti. Terim’in Galatasaray’da önceki haftalarda olmayan pres, yüksek tempo ve hızı farklı isimlerde araması doğal. Bu değişiklikler kesinlikle bir rotasyon değil. Bir cezalandırma ve aynı zamanda arayış.

        14

        Çünkü Real Madrid maçına 5 gün var. Peki Fatih Hoca kadroda yaptığı bu değişikliklerle istediğini aldı mı? Kısmen ‘evet’. Ancak genel anlamda ‘hayır’. Coşku ve istek daha fazla olsa da oyun olarak Galatasaray üretkenlikten ve kaliteden son derece uzaktı.

        15

        Terim, geçen hafta Beşiktaş karşısında sahada yürüyen Belhanda’ya 68 dakika dayanarak şaşırtmıştı. Bu hafta da 86 dakika varlık gösteremeyen Emre Mor’un performansına tahammül ederek şaşırttı.

        16

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Galatasaraylı “enseyi karartmasın”... Galatasaray‘da bütün durgunluğuna rağmen Süper Lig‘i rahat götürecek derinlikte ve genişlikte bir kadro var... Üstelik zirve için bir maçlık, bir galibiyetlik fark ha var, ha yok... Galatasaray için böyle bir fark ligde bugüne kadar sorun olmadı, bu sezon ve bu kadro için de olmaz...

        17

        Ama iyi maçlara, iyi sonuçlara, hatta destansı galibiyetlere alışan Galatasaray seyircisini elbette bu futbol, bu mücadele haklı olarak kesmiyor... Seyirci daha hırslı, daha hızlı, daha fazla heyecanlandıran, daha fazla üreten bir Galatasaray istiyor... Son Beşiktaş maçında tek korner bile atamadan doksan dakikayı bitiren Galatasaray‘a haklı olarak tepki koyuyor...

        18

        Galatasaray‘ın değişik kadrosu Rize maçına eski oyunlarına oranla biraz daha hırslı, biraz da hızlı, biraz daha organize başladı... Ancak iki dakika içinde gelen iki golde Galatasaray‘ın “marifeti” değil, Rizespor‘un “rezaleti” öne çıktı... İlk golde Moroziuk, son derece rahat uzaklaştıracağı topun taça çıkmasına izin verince, Galatasaray atağı başladı, o top da, Talbi‘nin kafasından Rize ağlarına gitti... Yani Rize kendi hazırladı, kendi attı, golü kendi yedi... Çok rastlanır bir durum değil...

        19

        Maalesef özelliği ve güzelliği olan bir maç izleyemedik... “Vasat” Galatasaray karşısında “kötü” bir Rize vardı... Galatasaray‘ın “Vasat” hali bile zirve yarışı yapar ama Rizespor‘un “kötü” hali başına dert açar...

        20

        Neyse önümüzdeki hafta, Avrupa haftası... Biz Fatih Hoca‘nın “Bir rüyam var” deyişine dönelim... Çarşamba akşamı oynayacağı Real Madrid maçı ne olursa olsun, hangi sonuç olursa olsun, rüyanın devamı için halen bir Brugge galibiyeti yeterli... Üstelik Galatasaray‘da Avrupa için kurulan bir kadro var... Süper Lig’de zevk vermese bile ...

        21

        MUSTAFA SAPMAZ

        Geçen sezon Trabzon deplasmanında ağır yenilgi alındığında, Fatih Terim, tıpkı geçen haftaki Beşiktaş maçı sonrası olduğu gibi “Nerede olduğunun farkında olmayanlar” var demişti. Ocak ayında Serdar Aziz’i ve Eren Derdiyok’u göndermiş, Marcao-Luyindama tandemini kurduğu transfer hamlelerini yapmıştı. Terim’in Çaykur Rizespor maçında kurduğu kadro “Siz görürsünüz” gözdağını vermek için değil, Madrid maçına bazı oyuncularını dinlendirmek için kurulmuştu.

        22

        Rakip de buna izin veriyordu. Oyunu rakip alana yıkmaları yetti. Peşi sıra gelen goller, rahat maçı iyice keyfe dönüştürdü. Sonrasında Galatasaray keyifli bir oyun oynadı mı? Pek sayılmaz. Yaptıkları baskıya sonuç aldılar.

        23

        Skor 2-0 olsa da Çaykur Rizespor hep oyunda kaldı. Rize’nin ligin en az gol pozisyonuna giren takımı olması dünkü Galatasaray’ın şansıydı. Böyle bir rakip karşısında Emre Mor güçlü bir oyun sergileyemeyecekse ne zaman sergileyecek. Basit oynamamakta ısrarın ötesinde inat ediyor. Süratini yanlış yerde kullanıyor. Topu ayağına aldığında kalabalığın arasına girip herkesi çalımlama sevdasına kapılıyor. Oysa dünkü Rize gibi rakip bulması kolay değil kendine.

        24

        Oyunda değişen bir şey yok, sonuç güzel. Kalibresi yüksek maçlara buradan beğenip kullanayım diyeceğiniz futbolcu performansı çıkmaz. Real Madrid maçında Rize karşısında oynamayanların çoğunluğu sahada olur.