Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da indirim sıkıntısı! - Koronavirüs haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Habertürk Spor'dan Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle pek çok ülkede kulüpler ekonomik sıkıntılar yaşarken, oyuncuların yıllık maaşlarında indirime gitmesi gündeme gelmişti.

        2

        Galatasaray’da ateşi yakan Selçuk İnan, ‘Fedakarlık yapmaya hazırım” demişti.

        3

        Oyunculardan indirime gitmelerini bekleyen Sarı-Kırmızılılar’da en çok para kazanan Radamel Falcao, yönetime taşın altına elini koyacağını ifade etti. Ancak bazı futbolcular henüz bu isteğe yanıt vermedi.

        4

        Askıya alınan ligin yeniden başlaması durumunda geç de olsa yayıncı, reklam, stat ve benzeri gelirleri kulübün elde edeceğini düşünen bazı isimlerin, ‘Bekle, gör’ taktiği uyguladığı öğrenildi.

        5

        2 aydır maaşları ödenmeyen futbolcuların, yaşanan bu durum nedeniyle anlayışlı oldukları ancak indirime gidilecekse dahi önümüzdeki dönemin şartlarına göre hareket etmek istedikleri bildirildi.

        6

        SICAK PARA GELMİYOR

        Salgın nedeniyle dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar Galatasaray’ı da derinden vurdu.

        7

        Mali anlamda zaten bir yandan aylık ödemeler yaparken diğer yandan da geçmişten gelen borçları kapatmaya çalışan Sarı-Kırmızılılar’ın, son 1 aydır hesaplarına para girişi durma noktasına geldi.

        8

        Kulüp çalışanlarının maaşlarını güçlükle ödeyen Cengiz yönetimi, sporcularına ve teknik ekiplere Mart ve Nisan aylarında ödeme yapamadı.

        9

        Sporculara toplamda 5 milyon Euro’dan fazla aylık ödeme yapan Sarı-Kırmızılılar, şimdiden 2 ay geriye düşmüş oldu.

        10

        Yayıncı kuruluştan henüz aylık ödemesini alamayan Cimbom, hasılat üzerinden yapılan sponsorluk anlaşmalarından da gelir elde edememeye başladı.

        11

        YÖNETİMDEN YAYINCI TEPKİSİ

        Kulüpler Birliği’nin tepkisini destekleyen Galatasaray, tüm kulüpler gibi yayıncı kuruluşun ödeme yapmasını talep ediyor.

        12

        Yayıncı kuruluş, “Sezon başından beri yaptığımız ödemeler oynanmış olan tüm karşılaşmaları kapsamaktadır” bildirisinde bulundu.

        13

        Ancak Mart ayında biri derbi olmak üzere 3 karşılaşmaya çıkan Sarı-Kırmızılılar, henüz oynanan bu maçların da ödemelerini alamadı.

        14

        Salgın nedeniyle yaşanan mali sıkıntılardan yayıncı kuruluşun da etkilenmesini doğal karşılayan Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, oynanan maçların ödemeleri ödenmediği için tepki gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ