Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Özetle; Fenerbahçe mutsuz olmadı. Ersun Yanal mutsuz olmadı. Cüneyt Çakır mutsuz olmadı. İşin garibi bence Terim de mutsuz olmadı.

        2

        Fatih Terim; 2 haftadır bu maçı oynuyor. Fenerbahçe'den bariz bir şekilde çekindi. Sarı-kırmızılı taraftarlar bu sene 3 iç saha maçına gittiler. 3'ünde de tıknefes oldular. PSG karşısında da işleri zor.

        3

        Fenerbahçe, ilk 20 ve son 20 dakikayı çok iyi oynadı. Biraz daha cesur şutlar atsalar daha fazla pozisyon üretebilirlerdi.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Son saniyede Kruse’nin kötü kafası. Ofsayt olduğu için geçerli olmayan Falcao’nun şahane şutu. Bir penaltı tartışması. İlk yarının vaat ettiklerinin dışında bir oyundu. Sahadaki birkaç istisna dışında bir kazaya gelmeyelim kafası vardı daha çok.

        5

        2. yarıda birkaç istisna dışında herkes, ‘Aman şu maç bitsin’ der gibiydi. İlk yarıdaki mücadelenin ışığında devam etmediler.

        6

        TSYD Kupası’nı, ‘Daha sezon başlamadan ezeli rakibe maç kaybedip eleştiri yemeyelim’ diye oynamaktan vazgeçmişlerdi. Yakında, ‘Derbi oynanmasın’ da diyebilirler. Pek olmadı.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Efendim bu 'dünya derbisi'ymiş. Bırakın arkadaşlar ya! Dünya derbisi böyle olur muymuş? İnsan biraz futbol oynar ya! Türkiye'de oynanan futbol maalesef bu..

        8

        Yalnız şunu altını çizerek söylüyorum; Cüneyt Çakır'ı Babel'in kolu kurtardı. Net penaltı pozisyonunda çalmadı, korner verdi.

        9

        Aslında pozisyon korner bile değil, auttu. Çünkü Galatasaraylı oyuncu darbeyi yiyince sağ ayağıyla topa terso vurdu, yani vuramadı.

        10

        ALİ ECE: İlk 20’de Fenerbahçe göreceli bir üstünlük kurarken 25-45 arası Galatasaray ağırlığını koymaya çalıştı. 2. yarıdaki oyun ilk yarıdakini bile arattı.

        11

        Tempo bir türlü yükselmedi. Biz Türk olduğumuz için izledik ama misal Falcao’yu izlemek isteyen Kolombiyalılar ve Gustavo’ya sebep maça bakan Brezilyalılar “Alman sanat filmleri daha tempoludur” demişler midir?

        12

        GÜRCAN BİLGİÇ: Öncesindeki gerilimlere rağmen, hem tribünlerin sakinliğini koruması, hem de oyuncuların saha içindeki sertliği futbolun içinde tutması, bu 90 dakikadan "nifak" çıkarmak isteyenlerin hayal kırıklığıydı.

        13

        Altı maçlık "zor serisini" bitirdi Fenerbahçe. Şimdi sezon başı "kırılma" maçlarının baskısından uzak 11 haftası var. Planlarını daha rahat yapacak, kararlarını daha doğru verecekler.

        14

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Futbol kalitesi ve seyir zevki açısından hayal kırıklığı yaratan bir derbi izledik. Fenerbahçe maça özgüvenli başladı. İlk 20 dakika oyunu domine eden taraftı. Sonrasında Galatasaray önce dengeyi kurdu; ardından kontrolü ele aldı.

        15

        Bana göre Ersun Yanal'ın en büyük hatası ikinci yarıya Deniz ile başlamasıydı. Galatasaray'da Falcao hayal kırıklığı idi. Feghouli de güçsüzdü.

        16

        ŞANSAL BÜYÜKA: Falcao için hep aynı şeyi söylüyoruz; büyük golcü ama her maçın kurtarıcısı değil. Hele oyunun çok büyük bir bölümünde istediği, beklediği paslar gelmezse Falcao ne yapacak. Bir yandan getirecek, bir yandan atacak hali yok ya.

        17

        Bu oyun, bu sonuç Fatih Hoca‘ya da artık mesaj olmalı... “Seni uzaktan sevmek“ olmuyor. Tribünde değil, sahanın içinde olmalı...

        18

        Bu maç şunu gösterdi: Fenerbahçe “gelişme” kaydetmeye, Galatasaray “yerinde saymaya“ devam ediyor...

        19

        ERCAN TANER: Galatasaray, ‘Falcao'yu kullanabiliyor mu?' bu derbide onu çok merak ettim. Bence hayır! Falcao çok yalnız kaldı. Bunun en önemli sebebi hem kanatların hem de orta alanın Falcao'yu bir türlü düşünememesiydi.

        20

        Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerinde özellikle son yıllarda hatıralarda kalacak skorlar alamıyorlar.

        21

        Teknik adamlar ve oyuncular da hata yapmaktan kaçınınca müthiş derbi yerine futbolsuz derbi diyebilirim dünkü mücadeleye…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ