Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep deprem son durum: 9 Şubat 2023 Gaziantep'te kaç kişi öldü ve yaralandı? Gaziantep'te ölü ve yaralı sayısı kaç oldu ve kaç bina çöktü? Gaziantep son dakika deprem bilançosu
        1

        AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat günü sabaha karşı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremin etkileri sürerken saat 13:24'te Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Depremin ağır bilançosu yetkililer tarafından açıklanıyor. İşte Gaziantep depreminden son dakika bilgiler...

        2

        DEPREMDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, KAÇ KİŞİ YARALANDI? BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 16 bin 546 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 bin 132 kişinin yaralandığını bildirdi.

        3

        DEPREM SONRASI GAZİANTEP'TE SON DURUM

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD'da kurulu Deprem Koordinasyon Merkezi'nde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Gaziantep Valisi Davut Gül'ün de katıldığı toplantıda depremin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

        Gaziantep genelinde 1646 arama kurtarma personelinin 400'ün üzerine iş makinesi ve ekipmanla enkaz alanlarında çalışma yaptığını bildiren Kurum, 618 sağlık çalışanı ve 243 ambulansın AFAD faaliyetleri kapsamında arama kurtarmada görev yaptığını, diğer alanlarda da 12 bine yakın sağlık çalışanıyla sürecin yürütüldüğünü aktardı.

        4

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şöyle konuştu:

        "Birinci önceliğimiz arama kurtarma faaliyetleri. 55. saatteyiz. 112. saatte İzmir'de biz yavrumuzu enkaz altından canlı kurtardık. Dolayısıyla bu saatler bizim için çok çok önemli. İkinci önemli husus da hasar tespit ve vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını giderme süreci.

        5

        GAZİANTEP'TE KAÇ BİNA YIKILDI VE HASAR GÖRDÜ?

        Bu süreçleri de takip ediyoruz ve bu kapsamda Gaziantep özelinde 900 binamızın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespitini yaptık. Şu an itibarıyla enkazlarımızda vefat eden vatandaşımızın sayısı 551'e ulaştı. Bu enkazlarda yaralı olarak 5 bin 942 vatandaşımızı kurtarmak suretiyle hastanelerimizde, sahra çadırlarımızda, hem İslahiye'deki hem Nurdağ'daki hastanelerimizde tedavi altına aldık." dedi.

        6

        DEPREM SONRASI İL İL ÖLÜ VE YARALI SAYISI

        VEFAT YARALI
        KAHRAMANMARAŞ 530 2900
        HATAY 872 2766
        OSMANİYE 293 1315
        ADIYAMAN 720 400
        DİYARBAKIR 92 770
        ŞANLIURFA 95 1791
        GAZİANTEP 481 3890
        KİLİS 22 417
        ADANA 146 2611
        MALATYA 166 3298

        *Tablodaki veriler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 7 Şubat 2023 Salı günü sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göredir.

        7

        ANTEP KALESİ DE HASAR GÖRDÜ!

        Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep'te, tarihi kale de hasar gördü.

        Kalenin etrafındaki demir korkuluklar ise çevredeki kaldırımlara dağıldı. Kalenin yanındaki istinat duvarı da çöktü. Bazı burçlarda ise büyük çatlaklar oluştuğu görüldü.

        8

        Öte yandan, kalenin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı kısmen çöktü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ