Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Göğüs Kafesi Ağrısına Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Birçok insanın mustarip olduğu ağrılardan biri de göğüs kafesi ağrısıdır. Kişilerin hayatını olumsuz yönde etkileyen bu ağrı çeşidi ile ilgili merak edilen bilgileri yazımızın devamında sizler için derledik. İşte o bilgiler…

        Göğüs kafesi ağrısı, birçok kişide meydana gelerek günlük yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Nedenleri merak edilen bu rahatsızlığın birçok sebebe bağlı olarak gelişebildiği bilinmektedir. Göğüs kafesi ağrısının tedavi edilebilmesi için de nedenlerinin anlaşılması gerekmektedir.

        Bazen ciddi sebeplerle gelişebildiği gibi bazen de bitkisel yöntemlerle ortadan kaldırılabilecek basit nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Günlük yaşamı olumsuz etkilediği için göğüs kafesi ağrısı ile ilgili bilgiler kişiler tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Yazımızda göğüs kafesi hakkında merak edilen bilgileri okuyabilirsiniz.

        REKLAM

        Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur?

        Göğüs kafesi ağrısının birçok farklı sebebi olabilmektedir. Bu ağrının altında kalp krizi gibi çok ciddi bir neden de yatıyor olabilir. Aynı zamanda göğüs ağrısı mide, akciğer ve diğer organlarda meydana gelmiş ciddi sorunların da habercisi olabilmektedir. Bu nedenle ani gelişen göğüs ağrıları için vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmak hayati önem taşımaktadır.

        Bazı durumlarda göğüs ağrısı soğuk algınlığı gibi basit nedenlerle de gelişebilmektedir. Bu durumlarda ise birçok kişi bu ağrıyı nasıl geçirebileceğini araştırmaktadır. Basit nedenlerden kaynaklanan göğüs ağrılarını ortadan kaldırmak için çeşitli bitkisel çözümler ya da evde uygulanabilecek basit işlemler mevcuttur.

        Göğüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer?

        REKLAM

        Özellikle havaların soğuduğu günlerde meydana gelen soğuk algınlığı, göğüs kafesi ağrısına neden olabilmektedir. Böyle durumlarda birçok kişi tarafından göğüs kafesi ağrısına ne iyi gelir sorusu sorulmaktadır. Göğüs kafesi ağrısı için bitkisel çözüm yolları bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenlerinden ve en etkili olanlarından biri ise karabiber-bal karışımıdır. 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı karabiber ilave edip karıştırarak bir macun haline getirin. Bu karışımı taze olarak hazırlayıp sabah, akşam tüketebilirsiniz.

        Kekik çayı, adaçayı, nane-limon çayı da göğüs ağrısına iyi geldiği bilinen bitkisel ürünler arasındadır.

        Ada soğanı bitkisinin de göğüs ağrıları için oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Ada soğanı bal ile macun ya da çay olarak tüketilebilmektedir. Macun olarak hazırlamak için yarım kilo bala 3 yemek kaşığı dövülmüş adaçayı ilave edilmeli ve iyice karıştırılmalıdır. Bu karışımı her sabah tüketebilirsiniz. Ada soğanı çayı hazırlamak için ise 1 bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı ada soğanı eklenir. İçine isteğe bağlı olarak ve etkisini artırmak için limon ve bal ilavesi de yapılabilir.

        Göğüs Kafesi Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

        Göğüs kafesi ağrısı için hangi doktora gidilmesi gerektiği de birçok kişi tarafından merak konusudur. Göğüs kafesinin birçok sebebi olabilmekte ve başvurulacak olan bölüm de buna göre değişiklik göstermektedir. Göğüs ağrısı için öncelikle kalp-damar ve göğüs hastalıkları doktorlarına gidilmesi önerilmektedir. ilgili bölümlerdeki hekimler yapılan tetkiklere göre diğer yönlendirmeleri yapacaklardır.

        Göğüs Kafesi Ağrısının Sırta Vurması Normal Mi?

        Göğüs kafesi ağrısı soğuk algınlığı gibi bilinen basit nedenlerden kaynaklandığında genellikle tehlikeli değildir. Fakat kalp krizi, kalbe giden damarlarda tıkanıklık, akciğerde iltihaplanma gibi çok ciddi ve hayati tehlikeye yol açabilecek hastalıklardan da kaynaklanabilmektedir. Bu gibi durumlarda uzmanlar tarafından göğüs ağrısının genellikle sırta ve vücudun başka bölgelerine yayıldığı bildirilmiştir.

        Bu nedenle sırta ya da vücudunuzun başka bölgelerine vuran göğüs ağrısı şikâyetiniz varsa vakit kaybetmeden doktora görünmeniz gerekmektedir. Vücudun farklı bölgelerine yayılan göğüs ağrısının hayati tehlikeye yol açabilecek ciddi sağlık problemlerinden kaynaklandığı bilinmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ