Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstanbul Göktürk'teki eylem bugün de devam ediyor - güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Eyüpsultan'a bağlı Göktürk'teki yeşil alan gerginliği sürüyor. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü başlayan gerginlikte yürütmeyi durdurma kararı alınmış, ancak İstanbul 4.İdare Mahkemesi'nin kararı uygulanmamıştı.

        Kemerköy Sitesi sakinleri de, çalışmaların durması için eylem başlatmıştı. Bugün düzenlenen eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Eylemde Kemerköy Sitesi sakinleri, "Betona hayır" ve "Göktürk yeşil kalacak" yazılı dövizler taşıdı. Bölge sakinlerine yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.

        BORÇ KARŞILIĞI KAMUYA GEÇTİ

        Demirören Holding, 2018’de Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık Kemerburgaz’da bulunan ve üzerinde golf sahalarının bulunduğu arazileri ipotek ettirmişti. Demirören Grubu kredi borcunu ödemediği için söz konusu ipotekli araziler, Ziraat Bankası’na devredilmişti. Söz konusu itilaflı bölgede Emlak Konut GYO’nun 224 bin 381 metrekarelik alanda konut ve villa olmak üzere 650 adet bağımsız bölüm inşa edeceği belirtiliyor. Parsel mülkiyetinin Ziraat Bankası'na ait olan proje tamamlandığında alanda 2 bin 400 kişilik nüfusun yaşaması öngörülüyor. Demirören Grubu, dün de Doğan Grubu'ndan aldığı İstanbul Bağcılar'daki medya binası için de Ziraat Bankası ile protokol imzaladığını açıkladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ