Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Gucci'nin yeni yüzü Armine Harutyunyan sosyal medyayı ikiye böldü - HABERLER
        1

        Moda konusundaki devrimleriyle bilinen Gucci, Milano Moda Haftası'nda tüm markalardan rol çaldı. Alessandro Michele’in hazırladığı koleksiyonu Armine Harutyunyan ile tanıtan ünlü marka bir ilk gerçekleştirdi ve ilk kez podyuma bir Ermeni model çıkardı.

        2

        23 yaşındaki Ermeni model, fiziksel görüntüsüyle defileyi izleyenlerin odak noktası oldu. Neredeyse hiç makyaj yapmayan ve yüz hatları geleneksel modellerden uzak olan Harutyunyan podyumda büyük ilgi gördü.

        3

        Gucci, tanıtım yüzü olarak Armine Harutyunyan ile anlaşarak kalıplaşan güzellik algısını yıkmayı amaçlıyor. Marka aynı zamanda ürünlerinin daha fazla akılda kalıcı olması için Harutyunyan ile çalışmayı tercih ediyor.

        4

        Sosyal medyada ise kimi kullanıcılar tarafından hakarete varan sözlerle bahsedilen Ermeni model, bazı kullanıcılar tarafından övgüyle bahsediliyor. Genç modelin övgüyle bahsedilmesinin bir nedeni de sanatçı kişiliği.

        5

        Erivan'da dünyaya gelen modelin dedesi Khachatur Azizyan Ermenistan'ın en ünlü sanatçılarından biri. Dedesinin izinden giden model, resim yapmamasına karşın grafik tasarımcısı ve illüstratör. Modelin doktor annesi sanatla yakından ilgili. Öyle ki annesi, doktor olmasına rağmen sanatçı yönünü bulması için kızını teşvik etti.

        6

        Armine Gucci tebrübesi hakkında ise şu cümleleri kullandı: "Yeterince komik, hiç düşünmediğim kadar gerçek bir rüya gibiydi. Her şey en beklenmedik şekilde ve akla gelebilecek en beklenmedik yerde oldu."

        7

        "En sevdiğim grubun konseri için Berlin’deydim ve bir sabah şehrin etrafında dolaşırken fotoğrafımı çekmek ve iletişim kurmak isteyen bir moda izcisi tarafından durduruldum. Bir ay sonra aynı kişi, bana fotoğrafımın Gucci'ye gönderildiğini ve gösterilerinde yürüyüş için beni seçimlerde görmek istediklerini söyledi."

        8

        "Açıkçası, hislerim karışıktı, çünkü hem sevindim hem de kafam karıştı. Çok sevdiğim bir markanın parçası olduğuma inanamadım. Alessandro Michele, Gucci'nin yaratıcı direktörlüğüne atandığından beri vizyonu ve fikirleri hem ilham verdi hem de çağdaş moda sahnesine çok daha fazla hayran kalmamı sağladı."

        9

        Armine Harutyunyan sanatçı yönünü ise "Genelde her türlü medyaya açığım ancak kanvas ve kağıt üzerinde resim yaparken kendimi daha rahat hissediyorum. Ancak son yıllarda iş nedeniyle daha çok illüstrasyonlar yapıyorum. Her ne kadar farklı stiller olsa da hepsinde ortak bir nokta var. O da benim kişiliğimi fiziksel ya da dijital fırça darbelerinde yansıtıyor olması" dedi.