Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında kullanılacak resmi logo da belirlendi.

Logoda 100 rakamındaki ‘0’lar Çanakkale Şehitler Abidesi’ni temsil ederken, “yıl” ve “yıldönümü” ifadeleri Türkçe ve İngilizce olarak alt alta yer alıyor.

AYNALI TÜFEK BELGESELİNİ KAÇIRMAYIN

Çanakkale'de çarpışmış 70’ten fazla gazi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından çekilen “Aynalı Tüfek” belgeselinde o günleri anlattı. 1914 Ağustos ayında bir Ramazan günü çıkarılan seferberlik kararı ile askere alınan ve Çanakkale’de savaşa giren gazilerin yaşadıklarını ekrana getiren belgeselin 3. ve son bölümü TRT Haber’de bugün 18.20’de ekrana gelecek.

178 TON KALDIRACAK

14 dünya rekoru sahibi emekli SAT komandosu 73 yaşındaki Namık Ekin, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Seyit Onbaşı’yı anmak için 24 saat boyunca 178 ton ağırlık kaldırarak yeni bir rekor denemesine başladı. Judo Milli Takımı Antrenörü olan Ekin, rekor denemesine dün İstanbul Maslak’taki spor tesislerinde start verdi. Ekin’in denemesi bugün saat 13.00’te sona erecek.

DESTAN FOLKART'TA

Bugüne kadar yayınlanmamış 100 fotoğraf ile Gelibolu Yarımadası’nda bulunan tarihi eserlerden oluşan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü’nde Folkart Gallery’de, İzmirliler ile buluşuyor. “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergide bulunan 100 fotoğraf, Folkart Gallery Koleksiyonu arasında bulunan ve 35 yıllık bir çalışma sonucunda elde edilen 7800 fotoğraf arasından seçildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ