Başbakan Davutoğlu: ‘Suriye’ye girilecek’ iddiası tam komedi
Bingöl ve Elazığ mitinglerinin ardından Ankara'ya dönüş yolunda Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türk askeri Suriye'ye girecek" iddiaları için "Böyle komedi olur mu?' dedi: "Suriye'de dengeler değişiyor, Esad sıkıştı, ama Türkiye'nin müdahil olacağı bir durum söz konusu değil"
ABONE OLBen de tam Genelkurmay Başkanı ile görüşüp Suriye’ye giriş talimatı verecektim! Böyle komedi olur mu! Bunlar spekülatif, hiçbir karşılığı olmayan haberler. Ama şu bir vaka; Suriye’de dengeler süratle değişiyor. Muhalifler Lazkiye’ye, Kalamun’a ve Şam’ın etrafında baskıyı artırdı. “Esad Şam’dan Lazkiye’ye geçecek” diye haberler çıkıyor. Suriye rejimi gittikçe sıkışıyor, artık Nusayri gruplar Esad’a asker vermiyor. Suriye içinde dengeler değişiyor olsa da bu herhangi bir şekilde şu an Türkiye’nin müdahil olacağı bir durum değil.
Bu seçimle ilgili tehditler geçen sefer yapıldı ve tüketildi. Gezi operasyonları, 17-25 Aralık operasyonları, son 3 seçimi riske etmek içindi. Bu seçime yönelik en ciddi operasyon ise 6-7 Ekim (Kobani) olaylarıydı. Seçime giderken büyük bir güvensizlik hali yaratmak istediler, açıkçası biz o süreci iyi yönettik. Tabii seçime kadar yeni birtakım tuzaklar her an olabilir. Ama 7 Haziran seçimine dönük spesifik bir tehditten çok başka bir durum var ortada; Doğu’da örgüt baskısıyla, Batı’da da kimsenin aklında olmayan koalisyon tartışmalarını özellikle medya üzerinden gündeme getirerek, operasyon yapmaya çalışıyorlar. Ama bunların başarılı olması mümkün değil.