Hakan Evrim: Darbenin yönetim merkezi 143. Filo’nun öğretmenler gazinosu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın "Beni Gülen ile görüştürmek istedi" dediği Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, ifadesinde darbenin yönetim yerinin Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş'un komutasındaki 143. Filo'nun öğretmenler gazinosu olduğunu söyledi
ABONE OLFETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişiminde üs olarak kullandığı Ankara’daki Akıncu Üssü’nün komutanı olan ve tutuklu bulunan Tuğgeneral Hakan Evrim’in 11 Ekim’de ikinci defa ifadesinin alındığı öğrenildi. Evrim sorgusunda, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı Gülen ile görüştürmek istediği iddialarını reddederken, Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz’ü gördüğünü, beraberinde başka siviller olduğunu söyledi. Ancak Öksüz’ün beraber ABD’ye gidip döndüğü ve kalkışma sırasında da Akıncı Üssü’ne beraber gittiği FETÖ imamı Kemal Batmaz’a selam verdiği görüntülere yansıdığı halde Evrim, bu kişileri tanımadığını belirtti. Harun Biniş’i tanıyıp tanımadığı sorulan Evrim, “Uzun saçlı, gözlüklü biri ile muhatap olduğumu hatırlamıyorum” dedi. Evrim ifadesinde, Akar’ın rehin tutulduğu odada da generaller dışında kimseyi tanımadığını, asker görünümlü olmayan, orta yaşlı 2-3 sivil erkeğin daha bulunduğunu, bu kişilerin Akar’a neden sıkıyönetim ilan ettiklerini anlattıklarını aktardı.
Adil Öksüz’ü önceden tanımadığını ancak basından fotoğraflarını görünce onu 143. Filo’nun gazinosunda gördüğünü anımsadığını belirten Evrim, “Öksüz’ü gördüğümde yanındakilerle konuşuyordu. İçeride yoğun şekilde sivil giyimliler vardı ve alışılmış TSK harekât merkezi görünümü yoktu. Darbe girişimi, 143. Filo Öğretmenler Gazinosu’nda bulunan beyin takımı tarafından yapılmaktaydı. Bu gruptan birkaç kişi sabaha kadar birkaç kez Akar ile görüşmeye gitti. Darbe planından haberim yok” ifadesini kullandı.