Diyarbakır'da ölen gencin otopsi raporu
'Patlayıcı yok, sürtünme ve kaburga kemiklerinde kırık var'
ABONE OLİlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)
DİYARBAKIR'da pazar günü yapılan izinsiz gösteride polise atmaya çalıştığı bombanın elinde patlaması sonucu öldüğü ileri sürülen 18 yaşındaki Şahin Öner'in otopsi raporu açıklandı.
Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde Cumhuriyet Savcısı Şaban Özdemir nezaretinde 2 Adli Tıp Kurumu görevlisi ile Olay Yeri İnceleme Şubesi'nden 2 görevli eşliğinde yapılan otopside Şahin Öner'in vucüdunda patlayıcıdan öldüğüne dair bir bulguya rastlanmadı. Hastane morgunda yapılan otopsi işlemiyle ilgili tutanakta Şahin Öner'in açık kimliği "tespit edilemediği" gerekçesiyle yer almadı.
'SÜRTÜNME VE KIRIK VAR'
Öner'in vücudunda yapılan dış muayene, otopsi tutanağında "Sağ yüz ve yanak tamamını içine alan sağ kulağı ileri derecede deforme halde parçalamış sürtünme tarzı yaygın ekimoz olup yanak üzerinde yer yer siyah renkte daha koyu olarak izlenebilen alanlar dikkat çekti" denildi. Öner'in sağ omuz ve sağ kol, arka yüz tamamı ile sağ dirsek, sağ bel bölgesi, sağ diz ve sol diz üzerinde "sıyrıklı ekimoz" tespit edildiği belirtildi. Öner'in göğüs kısmında ise 4 kırık belirlendi. Otopsi tutanağında "Sağ kaburga kemikleri sağlam bulundu. Sol 1, 2, 3 ve 4 kaburga kemiklerinin mitskapüler hattan ekimozlu kanamalı kırık olduğu görüldü" ifadesi yer aldı.