Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika taner yıldız 6 yıldır dinlendiğimi anlıyorum

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yenilenebilir Enerji Eylem Planı tanıtım toplantısında, paralel yapı soruşturmasında ortaya çıkan yeni dinleme tapeleri hakkında "6 yıl boyunca sürekli dinlendiğimi anlıyorum. Bu hiç de normal bir şey değil" dedi.

        Yasadışı dinlemelere ilişkin soruyu da Yıldız, "Türkiye'nin normalleşmesine katkı koymaya çalışan ekipten birisi olarak, gece gündüz demeden çalışan, uğraşan heyetten birisi olarak, bu konuda iyi şeyler hissetmiyorum. Artık bunları geride bırakmamız lazım" diye yanıtladı.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, yasadışı dinlemelerin Türkiye'nin normalleşmesine zarar verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "İnsanın özel konuşacakları olur, yurtdışında görüştüğü devlet başkanları, mevkidaşları olur. Bununla alakalı her iki ülkenin menfaatine ve bölgeyle ilgili dikkatleri üzerine toplayan bir kısım görüşmeler olur. Bunların birileri tarafından dinleniyor olması, Türkiye'nin ne hale getirilmek istendiği ile alakalı çok önemli bir noktadır. Türkiye'nin bu olumsuzluklardan kurtulma ve kendi ayakları üzerinde koşabilme zamanı geldi."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ