Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orhan Öğe, Türkiye'de başbakan dahil herkesin dinlendiğini öne sürdü

        Cep telefonunda 10 kat daha fazla hız getirecek, yerli dördüncü nesil 4G haberleşme teknolojisi geliştirme projesi ULAK kapsamında, GSM operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone ile işbirliği anlaşması, düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, sözler sarf etti. Öğe, Türkiye’de halen Başbakan dahil herkesin dinlendiğini iddia etti.

        'YABANCI AJANSLARA SERVİS YAPIYORDU'

        Tören öncesi bir konuşma yapan Öğe, Cumhuriyet tarihi boyunca yerli yatırım ve projelerin engellendiğini öne sürerek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu (BTK) eleştirdi. BTK’nın her yıl gelirlerinin yüzde 20’sinin AR-GE’ye ayrılması gerektiğini belirten Öğe şunları söyledi:

        Yıllık tutarı 200 milyon Dolar. Ama BTK kendine yakışanı yaptı. Ne yapıyordu BTK bu dönemde. Bu ülkenin Başbakanını dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu. Bugün de beni yanıltmadı aynı şeyi yaptı. Yerli teknolojilerle değil, yabancı teknolojiyle 4G lisanslarını veriyor.

        'TÜRKİYE'NİN MİLLİ ŞEBEKESİ YOK'

        Türkiye’de hala herkesin dinlendiğini iddia eden Öğe şöyle devam etti:

        Türkiye’nin milli bir şebekesi yok. Yani ülkemizde 20 kilometre uzaklıktan bir baz istasyonu trafiğini istediği gibi herkes çekebilir. Herkes dinlenebilir, herkes dinleniyor. Dinlenmelerin önlenmesi için kriptolu bir şebekenin olması gerekiyor.

        'SİNSİ PLANI SONRADAN FARK ETTİK'

        Törenin ardından Öğe, eleştirileriyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BTK’yı neden hedef aldığı sorulan Öğe, “13 Şubat 2013’de bu projeye başladığımızda BTK da vardı. Her 3 ayda bir değerlendirme toplantılarına onları da dahil ettik. Bu projeyi hep beraber yürütüyorduk ancak son 6 aydır çalışmalarından bize bilgi vermediler ve toplantılara iştirak etmediler. Arkasında bir sinsi plan olduğunu biz sonradan fark ettik” diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ