Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ünlülerin uyuşturucu davasında savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı

        Hayati ARIGAN /HABERTÜRK

        Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut, Mehmet Erdem ve Koray Candemir gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 53 tutuksuz sanıklı uyuşturucu davasının İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı Ümit Özkan, 2013’te yapılan operasyona dikkat çekerek, suç tarihi itibarıyla eski TCK maddesinin sanıkların lehine olduğunu söyledi ve buna göre ceza talebinde bulundu. Savcı, Mehmet Erdem ve Şahin Irmak’ın uyuşturucu ticareti ve temini suçundan 5’er yıldan 15’er yıla, kullanmak suçundan da 1’er yıldan 2’şer yıla kadar olmak üzere 6’şar yıldan 17’şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

        BERAAT TALEBİ

        Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Koray Candemir, Duygu Yetiş, Sarp Apak, Onur Buldu, Murat Eken, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Erdem Baş ve Mustafa Şinasi Yurtsever hakkında ise ticaret ve temin suçundan beraat isteyen savcı, uyuşturucu kullanmak suçundan 1’er yıldan 2’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun ise uyuşturucu ticareti ve temin etmek suçlamasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada, sanık olan polis memuru Fatih Argin’in ise operasyonu haber verdiği gerekçesiyle görevi kötüye kullanmaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Savcı mütalaasında, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun kan analizlerinde uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiği belirtildi. İmirzalıoğlu’nun savunmasında yurtdışında bilmeden kullandığını söylediğini aktaran savcı, bu nedenle sanığın uyuşturucu madde kullanma suçunu işlediğinin anlaşıldığını kaydetti. Savcı, İmirzalıoğlu’nun uyuşturucu ticareti veya temini yaptığına yönelik yeterli delil bulunmadığını, bu nedenle bu suçlama yönünden beraatine karar verilmesini istedi.

        KAN ANALİZİNDE UYUŞTURUCU ÇIKTI

        Savcı, oyuncu Murat Yıldırım’ın uyuşturucu kullandığını inkâr etmesine karşı kan analizinde kullandığının tespit edildiğini belirtti. Koray Candemir ve Duygu Yetiş’in de esrar maddesini kullandıklarının tespit edildiği hatırlatıldı. Savcı, Rıza Kocaoğlu’nun uyuşturucu temin ettiğinin dinleme, fiziki takip ve tanıkların ifadelerinden anlaşıldığını ileri sürdü. Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Ersin Korkut, Onur Buldu, Gökçe Özyol, Şahin Irmak, Mustafa Şinasi Yurtsever ve Murat Eken’in uyuşturucu kullandıklarını kabul ettiklerini belirten savcı, kan analizlerinden de bunun tespit edildiğini aktardı. Mehmet Erdem’in, uyuşturucu almak için bir başka sanığa para verdiğini belirten savcı, bu maddeyi sevgilisiyle kullandığını ifade ederek, bu şekilde uyuşturucu temin suçunun işlendiğini kaydetti. Sanıklar ve avukatların mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ