Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taner Yıldız'dan koalisyon açıklaması

        Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin bir restoranda düzenlediği iftar programı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Seçimlerde vatandaşın koalisyondan yana tercihte bulunduğunu dile getiren Yıldız, "7 Haziran seçimlerinde sandıkta vatandaşımızın bir tercihi oldu. Sandık sonuçlarına başımızın üstüne demiştik yine aynı şeyi tekrar ediyoruz. Bundan önceki 9 seçimde de aynı şeyi söylemiştik, tutarlı olmak lazım. Bu sonuçları hep beraber değerlendireceğiz, vatandaşımız sandıktaki tercihini koalisyondan yana kullandı" diye konuştu.

        Koalisyon çalışmalarını yakında başlayacağını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

        "AK Parti olarak Sayın Başbakanımızın başkanlığında bu çalışmalar yürütülecek. Önümüzdeki hafta tevdi edilecek görevden sonra tabii ki diğer partilerle görüşmeler de başlayacak. Türkiye'nin hükumetsiz kalmayacağı aşikardır, mutlaka büyüyen, gelişen Türkiye'nin hükümeti olacak şu anda olduğu gibi. Şu anda işlerimiz devam ediyor, ülkenin idaresine konan irade devam ediyor. Ne zamana kadar? Yeni bir hükümet kurulana kadar bununla alakalı çalışmalar devam edecek."

        ELEKTRİĞE ZAM TARTIŞMALARI

        Bir basın mensubunun "Elektriğe gizli zamdan söz ediliyor" ifadeleri üzerine Yıldız, böyle bir durumun olmadığını söyledi.

        Bir grubun sürekli zam yapılmasıyla ilgili taleplerini ortaya koyduğunu dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Biz yalnızca bir grup zam istedi diye zam yapmayız. Türkiye'nin gerçeklerini, enerji maliyetlerini, petrol fiyatlarını ve elimizdeki bütün değerlerle beraber değerlendiririz. Hatırlarsanız AK Parti'nin aleyhine propaganda yapmak için seçimden sonra zam yapılacağını söylemişlerdi. Biz de o günün şartlarına bakmayacağımızı söylemiştik. Şu anda ne elektrik fiyatlarına ne doğalgaz fiyatlarına herhangi bir zam söz konusu değildir. Ne açık ne de gizli olarak zam söz konusu değildir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ