Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadınlar kocalarından, çocuklar babalarından şikâyetçi oldu

        Esra YAZDIÇ DEMİR/ANKARA

        Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Acil Yardım Hattı’na 30 gün içinde 206 “Beni kurtarın” çağrısı geldi.

        Bu çağrılardan 149’u aile içi şiddet mağduru kadın ve çocuklardandı. Kadınlar kocaları evde yokken yardım çağrısı yaparken, çocuklardan gelen şikâyetlerin ilk sırasında ‘cinsel istismarcı babalar’ vardı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, 1 Haziran- 1 Temmuz arasında ‘Acil Yardım Hattı’na başvuranların sayısının 206 olduğunu açıkladı. Bunlardan 149’unun aile içi şiddet mağdurları olduğu bildirildi. Mağdurların yüzde 86.8’ini (130 kişi) kadınlar, yüzde 7.4’ünü (11 kişi) çocuklar ve yüzde 5.8’ini (8 kişi) erkekler oluşturdu. Çağrıda bulunanlar arasında, eşinden şiddet görenlerin oranı yüzde 51.77. Kadınlar, yardım taleplerini, ağırlıklı olarak eşlerinin evde olmadığı 10.00-18.00 saatleri arasında hatta iletmiş.

        2 ERKEK ‘SALDIRDIM’ DİYE ARADI

        Yardım hattına düşen ilginç çağrılar da var. Bunlardan en çarpıcısı ise eşine şiddet uygulayan 2 erkeğin saldırıdan sonra yardım hattını arayıp destek istemesi oldu. Yardım çağrılarının 15’inin acil vaka olduğu tespit edilerek ekip gönderildi. Başvuran kadınlardan bir kısmına federasyon tarafından sığınma sağlandı.

        ÇOCUKLARIN BABA KORKUSU

        Yardım hattını arayan mağdur çocukların sorunu ise ağırlıklı olarak ‘ensest ilişki ve cinsel istismarcı babalar’dı. Hattı bizzat arayan bazı çocuklar, babalarının cinsel istismarından şikâyetçi oldu. Federasyon bu çocuklar için bulundukları yerlerdeki emniyet amirliklerinin çocuk bürolarından yardım talep etti.

        24 İLDEN TALEP GELDİ

        Acil Yardım Hattı’na bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Edirne, Hatay, Bursa, Kahramanmaraş, Kocaeli, Samsun, Karaman, Antalya, Trabzon, Mersin, Kayseri, Balıkesir, Diyarbakır, Çorum, Rize, Şırnak, Eskişehir, Aydın, Mardin, Muğla ve Ağrı’dan telefon geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ