Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orgeneral Özel' görevini devretti!

        Genelkurmay Başkanlığını devreden Özel, paralel yapıyla mücadeleye ilişkin, 'TSK komuta kademeleri konunun önemine vakıftır' dedi.

        Genelkurmay Başkanlığını devreden Orgeneral Necdet Özel, paralel yapıyla mücadeleye ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademeleri konunun önemi ve ciddiyetine vakıftır. Gereğini yapmıştır ve yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğu her zaman göz önünde tutulmuş ve işlemler bu çerçevede yürütülmektedir" dedi.

        Necdet Özel: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için terör örgütleriyle mücadele kapsamında kendisine verilen vazifeyi dün olduğu gibi bugün de başarıyla yerine getirmekte olduğuna yürekten inanıyorum."

        Özel: "Görevimden ve mesleğimden ayrıldığım bugün buradan yüce milletime şu mesajı vermek istiyorum: Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmeye devam ediniz. Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Türk Silahlı Kuvvetleri yüce milletimizin huzurunu bozacak, birlik, beraberliğine ve ülke bütünlüğüne kasteden, kastedecek devletimizin legal yapısı dışında oluşturulmak istenen, istenecek her türlü yapıyla mücadele etmektedir. Bundan sonra da yürekleri vatan ve millet aşkıyla dopdolu olan değerli arkadaşlarımın yönetiminde mücadelesine aynı şekilde devam edecektir, hiçbir endişeniz, kaygınız olmasın."

        "TSK'NIN YASALARLA BELİRLENMİŞ TEK BİR EMİR KOMUTA YAPISI VARDIR"

        Öte yandan Genelkurmay Başkanlığını devralan Orgeneral Akar: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin anayasal düzen içinde, yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz."AA

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ