Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP: O danışmanın işine son verilmiştir

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Meclis’e İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle, doğruluğunu araştırmadan verdiği hayali “Lazika İslam Emirliği”ne ilişkin soru önergesiyle başlayan skandal zinciri, dün “danışman” hatasına bağlandı! Tanal’ın, Almanya’da “paranoid psikoz” teşhisiyle tedavi altında bulunduğu ortaya çıkan Cumali Mol’un hayali “Lazika İslam Emirliği” ile ilgili önergesi sonrasında olay provokatif bir boyuta varmıştı. Tiyatrocu Orhan Aydın, Tanal ve kimi sosyal medya kullanıcılarının çirkin mesajlarının ardından Zaman, Sözcü ve başka bazı internet sitelerinde, bu kişinin, Sümeyye Erdoğan’a evlilik teklifi yaptığına dair iddialar gündeme getirildi. Kamuoyu ve siyasilerin tepkisi büyük oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal “Sana alçak diyemem, sen bir çukursun”, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu “Kininizde boğulacaksınız” dedi.

        Almanya’da MVZ Heerstrasse Nord adlı hastanede Psikiyatr Kurt Trautenhahn’nın hazırladığı 2009 tarihli rapora göre Mol, “paranoid psikoz” nedeniyle ağır ilaçlar içeren bir tedavi görüyor. Rapor, Türkiye Başkonsolosluğu’na sunularak askerlik şubesine gönderilmek üzere hazırlanmış

        CHP’li Tanal, “Önergemde aile mahremiyeti nedeniyle Sümeyye Erdoğan’ın adı geçmemektedir” twit’i atsa da Erdoğan’ın adının hayali bir emirlikle ilgili önerge üzerinden gündeme nasıl taşındığı sorusu tepkileri artırdı. Dün Başbakan Davutoğlu’nun “Tanal’a haddini bildirin” çağrısını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Tanal’ın CHP Grup Yönetimi’nin onayından geçerek Meclis’e sunduğu soru önergesinde isme yer verilmediğini belirtti,

        “Ancak önerge medyaya duyurulurken, maalesef bir danışman hatası sonucu Sayın Sümeyye Erdoğan’ın ismi konuya dahil edilmiştir. Mesele bir danışman hatasıdır ve o danışmanın işine son verilmiştir” dedi.

        Hayali bir emirliği önergeye konu edip sosyal medyada çirkin saldırılara yol açan Tanal’la ilgili bir tasarruf olup olmayacağı belirsiz. Tartışmalara konu önergeyse Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından 2 saat sonra CHP internet sitesinden kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ