Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Güngören'de okullar yeni döneme hazırlanıyor

        Güngören Belediyesi, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce ilçedeki okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi ve öğrencilerin daha güzel ve sağlıklı bir ortamda eğitim almasına destek olmak amacıyla okulların bakım ve onarım işlemlerini sürdürüyor. Güngören Belediyesi bu kapsamda; Güngören’deki 38 okulun eksikliklerin giderilmesi amacıyla tadilat çalışmaları yapıyor. Çalışmalar çerçevesinde, okulların dış cephe boya ve bakım işlemleri, tuvalet yenilenme, koridor boyamaları, güvenlik kulübe temini, laminant parke döşeme, sınıf kapılarının değişimi, çatı onarımı ve bahçelerin düzenleme çalışmaları da titizlikle yürütülüyor.

        Program çerçevesinde, okullarda gerekli tadilat ve düzenleme çalışmaları çoğunlukla tamamlayan belediye yetkilileri kalan çalışmaların ise okullar açılmadan biteceğini ifade etti. Okul yöneticilerinden gelen talepler çerçevesinde ilçedeki okulların boya, tadilat ve bahçe düzenleme işlemlerinin devam edeceğini ifade ettiler.

        Göreve geldikleri günden bugüne eğitime tam destek verdiklerini ve ilçedeki okullara gerekli yardımları yaptıklarını ifade eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel karaman, “Eğitime yapılan destek bir anlamda geleceğimize bir yatırım. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim almaları ve ihtiyaçlarının karşılanmaları bizim için çok önemli. İlçemizdeki tüm okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Bugün ilçemizdeki bütün okullar deprem riskine karşı güvence altında. Ayrıca, ilçemizde bulunan okullardaki eksikliklerin giderilmesi için yöneticilerle irtibata geçerek gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, okullar boyanıyor, ihtiyacına göre tuvaletler yenileniyor, bahçe düzenlemeleri titizlikle yapılıyor. Bundan sonra da gelen talepler çerçevesinde okullarda yapılan tadilatlar devam edecek” şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ