Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Barış diyemeden öldürdüler’

        Aykut YILMAZ / HABERTÜRK

        Törene HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve kalabalık bir grup katıldı.

        Törende konuşan acılı baba Erdoğan Tedik, “Biz bu senaryoları çok gördük. Bunu Kerbela’da, Maraş’ta, 2 Temmuz’da Sivas’ta gördük. Biz bunları Suruç’ta, Diyarbakır’da gördük. Ülkenin dört bir yanına cenazeler gitti. Bu da bizi yıldırmayacak” dedi. Tedik, “Birlik olursak, birlikte yürürsek, bu hainlere dur dersek, bu acılarımız ancak o zaman diner” diye konuştu.

        Cemevinde taziyeleri kabul eden anne Zühre Tedik ise “Daha ‘Barış istiyoruz’ diyemeden öldürdüler. ‘Anne barış mitingine gel’ dedin. Sen gittin ne oldu? Herkes var, Korkmaz yok” diye ağıt yaktı. Acılı anneyi yakınları sakinleştirdi. Cemevinde yapılan törenin ardından Korkmaz’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        Tedik için Twitter’da bir hesap açıldı. Geçen yıl askerlik yapan Tedik’in, ziyaretine gelen annesi ve yeğeniyle çektirdiği fotoğrafın altında, “Geçen yıl ölse şehit olacaktı” paylaşımında bulunuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ