Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Kızılay'da 'sokağa çıkma yasağı' protestosu

        Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında bazı yerleşim yerlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto eden KESK, DİSK, TMMOB ve bazı örgütler, Kızılay'da eylem yaptı.

        Sakarya Caddesi'nde toplanan sendika ve meslek odalarına üye çalışanlara, Halk Evleri, Kaldıraç gibi gruplar da destek verdi.

        Dövizler taşıyan ve slogan atan grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, sokağa çıkma yasakları adı altında sıkıyönetim uygulandığını iddia etti.

        "Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, haklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır" diyen Özgen, AK Parti'yi eleştirerek, hükümetin savaş istediğini savundu.

        Özgen, "Çözüm, evrensel bir hak olan insan haklarının tanınması, temel sorunlarda demokratik çözüm için acil adımlar atılmasıdır. Çözüm, herkesin diline, kültürüne, doğasına özgürce sahip olmasıdır" diye konuştu.

        Bugün, "Savaşa karşı barış için" üretimden gelen güçlerini kullanarak hizmet ürütmediklerini bildiren Özgen, alanlarda savaşa karşı barışın dilini haykırdıklarını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ