Soner ÖZCAN / GAZETE HABERTÜRK
Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Abdulaziz Danış, 2014’te toplumsal bir olayda polise taş atarken yakalanıp tutuklandı. 12 gün cezaevinde kaldı ve çıktıktan sonra Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki eğitimine devam etti. Abdulaziz, okuluna gelen Atletizm Milli Takım Antrenörü İbrahim Halil Erkan’la tanıştı. Antrenörün yönlendirmesiyle atletizme başlayan Danış’ın adeta hayatı değişti.
3 DALDA REKOR KIRDI
Danış, Mardin’de düzenlenen atletizm yarışlarında birinci oldu ve tekniği yürüyüşe daha yatkın olduğu için yürüyüş branşını tercih etti. Geçen yıl düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da birinci olan Danış, Milli Takım’a seçildi. Katıldığı uluslararası yarışmalarda da başarılı sonuçlar elde eden Abdulaziz Danış, son olarak geçen hafta İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yürüyüş Salon Şampiyonası’nda 3 dalda rekor kırarak birinci oldu.
‘POLİSE TAŞ ATMAK MODA BİR ŞEYDİ’
“Artık taşları antrenmanlarda kollarımı kuvvetlendirmek için atıyorum” diyen lise 3’üncü sınıf öğrencisi Abdulaziz Danış’ın başarısı, Kızıltepe’deki diğer çocuklara da örnek oldu. Danış’ı örnek alıp atletizme başlayan kuzeni Umut Temel, İstanbul’daki salon yarışmasında Türkiye ikinciliği elde etti. 2 yıl önce Kızıltepe’de çıkan bir olayda polise taş atarken yakalandığını anlatan Danış, “Çocuk olduğumuz için iyi düşünemiyorduk. Polise taş atmak moda gibi bir şeydi. Cezaevinden çıktıktan sonra okulumda düzenlenen koşu yarışmasında birinci oldum. Antrenörüm İbrahim Halil Erkan beni o zaman keşfetti. Beni ilk olarak o ortamdan uzaklaştırdı. Kendimi tamamen spora verdim” dedi.
HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU
Babasının böbrek hastası olduğunu, annesinin de çalışmadığını anlatan Danış’ın babası çalışamıyor. 7 kardeşi olduğunu ifade eden Danış, şunları söyledi: “Onlara bakmak için atletizmden vazgeçmeyi düşündüm. Hatta bir ara çalışmak için İstanbul’a kaçtım. Ama hocam peşimi bırakmadı. Yurtdışı yasağım vardı, kaldırılınca ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil ettim. Şimdi temmuz ayında Gürcistan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Günde 23 kilometre yürüyorum. En büyük hedefim ise ileride olimpiyat şampiyonu olmak. Devletimiz destek verirse Mardin’den başarılı olacak çok sporcu çıkacağına inanıyorum.”
‘TARTAN PİST İSTİYORUZ’
Abdulaziz Danış’ın büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Milli Takım Antrenörü İbrahim Halil Erkan, “Ailesinin maddi durumu iyi değil. Şehrin dışında bulunan stadyuma servis olmadığı için yürüyerek gidiyor. Yarışlara yolda hazırlanıyoruz ama olaylardan dolayı bazen yola bile çıkamıyoruz. Bu şartlara rağmen büyük başarılar elde etti. Bakanlıktan Mardin’e tartan pist istiyoruz” dedi.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.