Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Evlatlık' adı altında cinsel istismar

        Aykut YILMAZ/ ANKARA

        HABERTÜRK’ün duyurduğu, internet siteleri üzerinden ‘evlatlık’ satışıyla ilgili soruşturmada flaş detaylar ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ‘evlatlık’ çocuk satışı yapılan internet sitelerini takibe almış, bakanlığın talebi üzerine 13 internet sitesine erişim engellenmişti.

        Erişimi engelleme kararını veren Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimi Sezer Söylemez’in söz konusu siteler üzerinde yaptırdığı incelemelerde, çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Bu sitelerin sadece ‘evlatlık’ çocuk temini amacıyla değil, çocuk pornografisi ve istismar amacıyla da kullanıldığı belirlendi. Bazı sitelerde 8-10 yaşlarında erkek ve kız çocuklarının çıplak fotoğrafının paylaşıldığı tespit edildi. Bunun üzerine, Hâkim Söylemez’in kararıyla, bu içeriklere ve sitelere erişim engeli getirildi.

        ‘PAZARTESİ DOĞUMDAN SONRA ÇOCUĞU VERECEĞİM’

        İnternet sitesi aracılığıyla çocuğunu ‘evlatlık’ vermeye hazırlanan 9 aylık hamile bir kadın, HABERTÜRK’e, “Bir aile ile anlaştığını, pazartesi günü doğum sonrası bebeği teslim edeceğini” söyledi. İsmini vermek istemeyen ve İstanbul’da yaşayan kadın, “Kocasıyla sorunları olduğu için çocuğu evlatlık vereceğini, parasal bir menfaati olmadığını” öne sürdü.

        Adana’da yaşayan 15 yıllık evli A.A. da, çocukları olmadığı için siteye mesaj yazdıktan sonra çok sayıda kişinin para karşılığı çocuğunu vermek için başvurduğunu söyledi. A.A., “Ben yasal yollardan evlatlık edinmek istiyorum” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ