Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur'da 5 asker şehit, 1 asker ve 2 polis ağır yaralı

        HABERTURK HABER MERKEZİ

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden çatışmalarda dün 5 asker şehit oldu. İkisi hemşehri olan askerlerin acı haberleri ailelerine ulaştırıldı.

        'KÜÇÜK KARDEŞİ DE HİZMET İÇİN HAZIR'

        Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Teğmen Recep Erdoğan'ın memleketi Gümüşhane'nin Hasköy köyünde oturan babası Vahittin Erdoğan; "Vatanımız sağolsun. Benim çocuğum seve seve okudu. Askerlik yaptı. Bir tane daha var ondan küçük. O da hazır. 18 yaşını bitirdi. İnşallah o da bu vatana hizmet edecek" diye konuştu. Baba Vahittin Erdoğan oğluyla dün saat 17.00 sıralarında görüştüğünü de sözlerine ekledi. Bekar olan şehit Teğmen Recep Erdoğan'ın, Şanlıurfa'dan, Silopi'ye, oradan Cizre'ye tayin edildiği, 15 gün burada kaldıktan sonra Sur'da görevlendirildiği öğrenildi.

        'KOMUTANIM GİTTİ, ARKADAŞLARIM GİTTİ, SIRA KİMDE?'

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi'nin (27) Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki baba evine de acı haber ulaştı. Oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra fenalaşan anne Filiz Şerbetçi'ye 112 Acil Servis ekibi müdahale etti. Baba Mehmet Şerbetçi ise yakınlarının taziyelerini kabul etti. "Mobilyasını, eşyalarını almıştık. İzne geldiğinde kız bakacaktık ona" diyen baba Şerbetçi, iki gün önce telefonla görüştüğü oğlunun "Bölük komutanının ve silah arkadaşlarının şehit olduğunu ve onların cenaze törenine katıldığını anlattı bana. Hatta kendi acısını sosyal paylaşım sitesinden de paylaşmıştı. 'Komutanım gitti, arkadaşlarım gitti, sıra kimde?' diye sormuştu" diye konuştu. Şehidin 12 yaşında otizm hastası bir kardeşinin olduğu öğrenildi.

        BİR ÇOCUK BABASIYDI

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Sercan Bulak'ın Kayseri'den geçici görevle operasyon bölgesine gittiği öğrenildi. Evli ve bir çocuk babası şehit Sercan Bulak'ın acı haberi, baba ocağı Ankara Şereflikoçhisar ilçesi Ekici Mahallesi'ndeki evine ulaştı.

        YOZGAT'A İKİ ATEŞ DÜŞTÜ

        Yozgat'lı olan şehit askerler Uzman Erbaş Bekir Şimşek (26) ve Astsubay Nusret Atmaca'nın (36) şehadet haberleri de ailelerine ulaştırıldı. Şehitlerden Şehit Uzman Erbaş Bekir Şimşek'in 6 ay önce başladığı göreve başladığı ve Şanlıurfa'dan geçici görevle Diyarbakır'a gittiği belirtildi. Şehit askerin 7 kardeşinin olduğu öğrenildi.

        Sorgun İlçesi'ne Bağlı Aşağıcumafakılı köyünden olan diğer şehit Astsubay Nusret Atmaca'nın da hemşerisiyle birlikte Şanlıurfa'dan geçici görevle Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen operasyonlara katıldığı ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesine görevlendirildiği belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası Atmaca'nın sosyal paylaşım sitesindeki 'Silopi temiz, bizlerden dualarını esirgemeyen Türk İslam aleminin her ferdine Selam olsun', 'Silopi biter Cizre'ye devam', 'Cizre ve Silopi'den sonra Sur'a devam' yazıları dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ