Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 3'lü cinayetin sırrı 24 yıl sonra çözüldü

        Mehmet İNMEZ / İZMİR

        İzmir'in Kemalpaşa İlçesinde 24 yıl önce oto boyacısı Ramazan Ürker, eşi Selma Sandrine Ürker ve yanında çalıştığı işçi Hasan Bal'ın cinayetini zaman aşımı dolmadan tekrar araştıran jandarma, cinayetlerin sırrını ortaya çıkardı. Araştırmada, 24 yıl önce gözaltına alınan ve delil olmadığı için serbest bırakılan Ürker'in kardeşi Mehmet Ürker'in katil zanlısı olduğu belirlendi.

        Cinayet olayı, 29 Şubat 1992 yılında meydana geldi. Kemalpaşa İlçesi'nde oto boyacısı çırağı 15 yaşındaki Hasan Bal, esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Jandarma Bal'ın kayıp ihbarı üzerine arama yaparken, 10 gün sonra Kemalpaşa ilçesi girişinde yanmış bir otomobil içerisinde bir kadın cesedi buldu. İncelemede, cesedin kaybolan Hasan Bal'ın patronu Ramazan Ürker'in 19 yaşındaki eşi Selma Sandrine Ürker'e ait olduğunu belirledi. Jandarma, aracın bulunduğu bölgede araştırma yaparken kayıp olan Hasan Bal'ın da cesediyle karşılaştı.

        GÜNLÜK ORTAYA ÇIKARDI

        Jandarma bıçaklanarak öldürülen Hasan Bal'ın ve Selma Sandrine Ürker'in katillerinin aynı kişi olma ihtimali üzerinde durdu ve ortadan kaybolan Ramazan Ürker'den şüphelendi. Ancak bir süre sonra Ramazan Ürker'in de cesedi toprağa gömülü bulundu.

        GÜNLÜK ORTAYA ÇIKARDI

        Öldürülen Hasan Bal'ın günlüğünü inceleyen ekipler, patronunun kardeşi Mehmet Ürker ile eşi Selma Sandrine Ürker'in gönül ilişkisi olduğuna dair notlara rastladı. Mehmet Ürker, gözaltına alındı ve delil yetersizliğinden savcılık tarafından serbest bırakıldı.

        SÖYLENTİLER CİNAYETİ ÇÖZDÜ

        Yıllardır çözülemeyen cinayet sonrası Ramazan Ürker'in ölmediği ve yaşadığı yönünde dedikodular çoğaldığını tespit eden ekipler, dosyayı tekrar açtı. Savcılık talimatıyla 2011 yılında, Ramazan Ürker'in mezarı açıldı ve DNA testi yapıldı. Testte, ölenin Ramazan Ürker olduğu kesinlik kazandı. Cinayetin faili meçhul kalmaması ve zaman aşımına uğramaması için çaba gösteren jandarma 24 kişi ile birlikte cinayetle suçlanan Mehmet Ürker'in bir kez daha ifadesini aldı. Ürker'in verdiği ifade öncekilerle çelişti.

        TUTUKLANDI

        Mehmet Ürker'i tekrar sorgulayan jandarma, 24 yıl sonra cinayeti çözdü. Mehmet Ürker'in o dönem yengesi Selma Sandrine Ürker ile ilişkisi olduğu, bunu bilen Hasan Bal'ın durumu ağabeyi Ramazan Ürker'e anlatmasından korktuğu için ilk olarak Bal ile yengesi arasında ilişki varmış gibi dedikodu çıkarttığı belirlendi. Daha sonra ağabeyi ile birlikte önce Bal'ı ardından da yengesini öldüren Ürker'in son olarak da ağabeyini öldürdüğü iddia edildi. Cinayeti kabul etmeyen Mehmet Ürker, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ