Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Selçuk'a dev Meryem Ana heykeli yapılacak

        Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Efes'in UNESCO Dünya Kültür Miras listesine alınmasından sonra bu kez 2017 yılında 150 ülkenin katılımıyla düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıkladı. Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine "görkemli" dev bir Meryem Ana Heykeli dikilmesi için de çalışmaların başladığını söyleyen Bakıcı, Türk turizmi için tüm sektörün el ele tutuşup lobi oluşturması gerektiğini söyledi.

        Kuşadası-Efes Kongre Merkezi'nde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech) kapsamındaki Turizm Konferansı'nda "Ege Turizminin Pazarlanması ve Tanıtımı" değerlendirildi. Konferansın konuşmacılarından Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Efes'in kısa süre önce UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edildiğini hatırlatarak bu kez inanç turizminde atağa geçtiklerini söyledi. Portekiz'in bu ay içinde ilk kez düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi Sempozyumu'na ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Bakıcı, "Bu sempozyuma tam 150 ülkeden katılım olacak. İkincisinin Selçuk'ta düzenlenmesi için adaylık başvurumuzu yaptık" dedi. Efes'in dünya miras listesine girmesiyle büyük bir adım attıklarını, bu uluslararası sempozyumun da eşdeğer nitelikte olduğunu ifade eden Bakıcı, "Selçuk'ta Meryem Ana olmasına karşın yılda 2.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Oysa Portekiz'in Fatima kasabasında sadece Meryem Ana'nın yaşadığı rivayetine karşın 5 milyon kişi ziyaret ediyor. Tanıtım ve pazarlamaya önem vermeliyiz. Bu açıdan inanç turizmi büyük bir önem taşıyor" dedi.

        Ayrıca ilçeye dev bir Meryem Ana Heykeli yapılması için de kolları sıvadıklarını söyleyen Bakıcı, "Bu örneği de Amerika'daki Özgürlük Anıtı veya Rio de Janeiro'daki Cristo Redentor (Kurtarıcı İsa) heykeli gibi görkemli olacak. Bunun için de birkaç yatırımcıyla görüşmelerimiz sürüyor. Heykel için yer tespit çalışmaları da aynı şekilde devam etmekle birlikte Bülbül Dağı etekleri ağır basıyor. Heykelin yapısı, görünümü, ulaşımı gibi konularda uzmanların da görüşlerini alıyoruz" diye konuştu.

        MARKALAŞMADAN TURİZM OLMAZ

        Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu yönetiminde gerçekleşen konferansta konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Şinasi Akçay da, Türkiye'nin uluslararası arenada bir marka olarak sunulması gerektiğine dikkat çekti.

        Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan ise, "Türkiye'de, Yunan adaları turları dahil deniz turizminden 75 bin kişi faydalanıyor. Bu sayının artırılması için Ege sahillerinde daha fazla insanı denizle buluşturmak için bir politikaya sahip olmalıyız" dedi.

        ASYA PASİFİK TURİZMDE ÇIKIŞTA

        Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka da son 2 yılda 5.5 milyon turist ağırladıklarını söyledi. Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Özdoğan ise Asya Pasifik ülkelerin turizmde çok ciddi atılım içinde olduklarını, bu güçlü girişime karşı Türkiye'nin tanıtım ve pazarlamaya daha çok önem vermesi gerektiğini belirtti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ