Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da terör örgütü üyeliğinden 2 tutuklama

        Van'ın Çatak İlçesi'nde jandarma ve polisin yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişiden 2'si 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne eleman ve yaşamsal malzeme temin etmek' suçlarından tutuklandı. Tutuklanan belediye çalışanı T.T'nin üzerinde terör örgütünün dağ kadrosuna katılanların kimlik bilgileri çıktığı belirtildi.

        Yürütülen soruşturmalar kapsamında 18 Şubat'ta sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından Narlı ve Konalga mahallelerine, polis ekipleri ise ilçe merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

        Yapılan terör operasyonlarında aralarında Çatak Belediyesi meclis üyesi ile belediye çalışanlarının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan 6 kişi, bugün adliyey sevk edildi.

        Savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si 'terör örgütüne üye olmak' ile 'terör örgütüne eleman ve yaşamsal malzeme temin etmek' suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ayrıca tutuklanan şüphelilerden Büyükşehir Belediyesi çalışanı T.T'nin üzerinden terör örgütünün dağ kadrosuna katılanların kimlik bilgilerinin çıktığı kaydedildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ