Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Erzurum'da paralel yapı operasyonunda 11 tutuklama

        Erzurum'da, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)' yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden aralarında eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de bulunduğu 11'i tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, önceki gün gözaltına alınan 30 şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakim, soruşturma kapsamında elde edilen delil durumuna göre eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski belediye başkan yardımcısı Hadi Zaimoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 19 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Aranan 5 şüpheli hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

        OLAY

        "Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında; 04 Mayıs 2011 tarihinde Aziziye Belediye Başkanlığı tarafından 30 pafta, 6 bin 673 ada 1 parselde yer alan 13.950.05 metre kare arazinin hisseli taşınmaz olmasına rağmen parselasyon ve ifraza gerçekleştirilmeden, hisseli olduğu gözetilmeden 2 bin 603, 98 metre kare gibi gösterilmek suretiyle U.N.Ö'ye satışının usulsüz bir şekilde gerçekleştirildiği iddiası ve bu kapsamda sahte belge düzenlemek suretiyle bahse konu arsanın iddia edilen FETÖ/PDY finans sağladığı değerlendirilen eğitim ve yurt işletmeciliği inşaat taahhüt gıda turizm pazarlama alanında faaliyet gösteren U.N.Ö'ye satışı aşamasında görev alan belediye yetkililer ile bu anonim şirkette yönetici ve ortak olarak yer alan şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca 'kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği', 'görevi kötüye kullanma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçları ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

        Yapılan soruşturma neticesinde elde edilen delil durumuna göre Erzurum, Ankara, İstanbul, Van, Çanakkale ve Trabzon illerinde bulunan toplam 35 kişi gözaltı kararı verilerek yapılan operasyon neticesinde şüphelilerden toplam 30 kişi gözaltına alındı."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ