Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: Suriye'de silahlar sussun istiyoruz

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye'deki ateşkesi parti olarak sonuna kadar desteklediklerini ve herkesi de bu ateşkese uymaya çağırdıklarını belirterek, "Suriye'de silahlar sussun istiyoruz" dedi.

        Demirtaş, partisince HDP Akdeniz İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen Demokrasi ve Barış Mitingi'nde, bütün Orta Doğu için yüz yılın en önemli gelişmelerinin yaşandığı bir süreçten geçildiğini ifade etti.

        Baskılar altında demokratik siyaset alanında var olmaya çalıştıklarını savunan Demirtaş, zorlu dönemlerden geçerek parlamentonun üçüncü büyük partisi haline geldiklerini söyledi.

        Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına da değinen Demirtaş, şöyle konuştu:

        "İnşallah ateşkese herkes uyar. Suriye halklarının 5 yıldır yaşadığı felaket, zulüm inşallah son bulur. Bütün temennimiz budur. Suriye'deki ateşkesi bizler parti olarak sonuna kadar destekledik ve herkesi de bu ateşkese uymaya çağırdık, davet ettik. Suriye'de silahlar sussun istiyoruz."

        Demirtaş, barış isteminin zor olduğunu ancak kendilerinin bunu tercih ettiğini öne sürerek, "İstiyoruz ki savaşın her geçen gün büyüdüğü bugünlerde yeni bir barış umudunu büyütelim. Bak Suriye'de ateşkes var. Ülkemizde de böyle ateşkes olsa fena mı olurdu? Bugün ülkemizde karşılıklı silahlar sussa fena mı olurdu?" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ