Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Düzgün Akyıldız'ın ailesi sosyal medyada imza topluyor

        İsmet ACAR / BURSA

        Akyıldız'ın ailesi sosyal medya üzerinden "Adalet istiyoruz" diyerek imza topluyor.

        Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde geçen yıl 27 Aralık'ta yaşanan olayda, bir yıllık evli fabrika işçisi Düzgün Akyıldız (30), sahilde yürüyüş yaparken kendisine saldıran madde bağımlısı Erşan Y. tarafından kalbinden bıçaklandı. Akyıldız, kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 27 yaşındaki katil zanlısı ise, tutuklandı.

        Savcılık olayla ilgili soruşturmasını tamamlarken, Erşan Y. Hakkında "Müebbet hapis" istemiyle dava açıldı. Bu arada Düzgün Akyıldız'ın yakınları ise "Adalet istiyoruz" başlığıyla, Düzgün Akyıldız'ın facebook sayfasında imza kampanyası başlattı.

        İlk imzayı eşi Irmak Akyıldız'ın verdiği kampanyada 25 bin imzaya ulaşmayı hedefleyen Akyıldız'ın yakınları, toplanan imzaları mahkemeye sunacak. Akyıldız'ın yakınları zanlı hakkında en ağır cezanın verilmesini bekliyor.

        Bu arada 9 Mart'ta Bursa 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya gelmek isteyenler için Gemlik'ten araçlar kaldırılacak ve duruşma öncesi aile bir basın açıklaması yapacak. Cinayetin ardından Gemlik'te vatandaşlar olayı protesto eden bir yürüyüş yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ