Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HSYK, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'ni açılmadan kapattı

        Adapazarı'nda binası tamamlanan Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından kapatılırken, Sakarya yargı bölgesi olarak İstanbul'a bağlandı.

        Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi binasının Donatım Mahallesi'ndeki eski adliye binasının bulunduğu bölgede 2013 yılında temel atılarak inşaatına başlandı. 38.8 milyon TL'ye ihale edilen mahkeme inşaatının 2014 yılı ortalarında bitmesi planlanırken, kısa süre önce bitirildi ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tabelası asıldı.

        Adalet Bakanlığı'nın İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır bölge adliye mahkemelerine ek olarak Antalya, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, Trabzon ve Van'da da bölge adliye mahkemeleri kurulması kararlaştırıldı. Açılış tarihinin 20 Temmuz 2016 olması beklenirken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu bölge adliye mahkemelerinin ilk etapta 7 merkezde faaliyete geçirilerek, bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesinin uygun olacağına karar verdi. Kurul, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'ni açılmadan kapatırken, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinin Bilecik, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova sınırlarına genişletilmesine karar verdi.

        Toplam 19 bin 957 metrekarelik alanda kurulan Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'nde 24 dairede, 65 hakim ve savcı ile görev yapacağı açıklanırken, HSYK kararının ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, şöyle dedi:

        "Sakarya; önemli bir yatırımdan oldu. Binası bitmiş, tabelası asılmış olan mahkeme açılmadan kapatıldı. Bu karar, siyasilerin utancıdır. Bu bina nasıl kullanılacak bilemiyorum. Türkiye'de her yerde yeni adliye binaları yapılırken Sakarya'da Valilik kampusune sonradan konulan bir adliye yapıldı. Yeni adliye tartışmaları var. Şimdi bu bina adliyeye dönüştürülecek olsa bile içinin, odaların tekrar inşa edilmesi gerekecek."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ