Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Telefon dolandırıcılarına operasyon

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        İstanbul'da çok sayıda vatandaş "Sosyal Sigortalar primlerinizi düzgün ödediğiniz için piyasa değeri 3 bin lira olan cep telefonunu bedava kazandınız. Kargo parası için 119 lira yatırmanız gerekiyor" denilerek telefonla dolandırıldı. Gelen kargonun içerisinden cep telefonu çıkmayınca vatandaşlar şikâyette bulundu.

        3 AYLIK TAKİP

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan çok sayıda dolandırıcılık şikâyeti üzerine vatandaşların arandığı çağrı merkezi şirketine yönelik 3 ay önce soruşturma başlatıldı. Teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri tespit edilen çağrı merkezi çalışanlarının adreslerine dün sabaha (2 MART) karşı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, çağrı merkezi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.

        5 MİLYONLUK VURGUN

        Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler sorguya alındı. Şüphelilerin telefonla aradıkları vatandaşları, "Sosyal Sigortalar primlerinizi çok düzgün ödediğiniz için piyasa değeri 3 bin lira olan bir cep telefonunu bedava kazandınız" diyerek kandırdıkları öğrenildi. Daha sonra mağdurlardan telefonlarını almak için 119 liralık kargo parası ödemelerini isteyen dolandırıcılar, karşılık olarak ise içerisine kağıt, mandal ya da kırık vazo gibi eşyalar koydukları kutuları gönderdi. Yapılan araştırmada dolandırıcıların bu yöntemle 5 milyon vurgun yaptıkları öğrenildi

        Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gözaltındaki şüphelilerle ilgili ek gözaltı süresi alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ