Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çıplak fotoğraf isteyen kadınlara dikkat!

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni nesil dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı. İnternet ortamında yapılan yöntemle erkeklerle sohbet eden dolandırıcı kadınlar, konuştukları kişiden uygun olmayan görüntüler istiyor. Daha sonra bu görüntüleri sosyal medya ortamında paylaşmakla tehdit eden dolandırıcılar, para isteyerek şantaj yapıyor. Savcılık, bir vatandaşın şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.

        Son zamanlarda artan dolandırıcılık çeşitlerine bir yenisi daha eklendi. Özellikle kadınlar tarafından uygulanan bu yöntemle birçok kişi şantaja maruz kalarak, karşı tarafın istediği parayı ödemek zorunda kalıyor. Sosyal medya ortamında ve arkadaşlık sitelerinde kullanılan bu yöntem mağdur olan bir vatandaşın yaptığı şikâyetle ortaya çıktı. İnternet ortamında tanıştığı bir kadınla konuşmaya başlayan T.K. karşı tarafın isteğiyle bazı görüntüler gönderiyor. Dolandırıcı kadın T.K.'ya, görüntüleri kaydettiğini, istediği parayı vermemesi durumda ise bunları T.K.'nın sosyal paylaşım sitelerinde ki arkadaşlarıyla paylaşacağını söylüyor.

        MAĞDUR ERKEKLER UTANCINDAN MAHKEMEYE GİTMİYOR!

        T.K., kendisine yapılan şantajdan sonra adliyede savcılığa verdiği dilekçede çok pişman olduğunu da dile getirdi. Kendisinden şantajla para isteyen kadının yakalanmasını isteyen T.K.'nın dilekçesini incelemeye alan savcılık, yeni tür dolandırıcılık yöntemi ile ilgili çok sayıda şikayet dilekçesinin geldiğini, ancak konunun mahremiyetinden dolayı birçok kişinin hiç başvuruda bulunmadığını ifade etti. Konu ile ilgili soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şantajcıların tespit edilmesi için dilekçeyi Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü' ne gönderdi. Soruşturma devam ediyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ